Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

В Монтана, Садовец и Ловеч ще се реализират проекти, финансирани с 35 455 лева от инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“


d:istinkt


В Монтана, Садовец и Ловеч ще се реализират проекти, финансирани с 35 455 лева от инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“

Три проекта на неправителствени организации в Северозападен регион получиха финансиране от 35 455 лева в шестото издание на инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“. Това е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, в която ритейлърът дарява за реализирането на значими идеи на граждански организации, медии, журналисти и младежки групи. 

Одобрените идеи са на организации от Монтана, Садовец и Ловеч.  Садовец е и един от осемте нови населени места, в които ще се реализират проекти по инициативата на Лидл България.

Два от проектите в Северозапада  са в тематичната област #BeGreen – за опазване на околната среда, а един е в категорията #BeActive, която насърчава активния  начин на живот и гражданския активизъм.

 

Проектът „Зелени алтернативи за Берковица“ на сдружение „Обществен съвет по образование - Алтернативна Монтана“ получи финансиране  от 9 740 лева. Той е насочен към ученици и техните семейства и има за цел да формира нагласи за отговорното потребление на природните ресурси в бита и  грижа за околната среда. 

Проектът на Сдружение ЕКОХЪНТ – Садовец е   на стойност 14 200 лева. Идеята на сдружението е чрез мобилно приложение да направят интересно и забавно почистването на околната среда. 

Третият проект от региона е за приобщаващ спорт, насочен към спортни дейности за хора с интелектуални затруднения.  Той е финансиран с 11 515 лева и е на сдружение „Закрила – Ловеч“. Включва подготвителни спортни тренировки за хора с интелектуални затруднения, организиране на «Приобщаваща олимпиада» и застъпническа кампания за приобщаващ спорт. От дейностите ще се възползват пряко около 80 души, а очакванията на неправителствената организация посланията от кампанията да достигнат до над 2 000 души. 

Общо за всичките шест издания на инициативата от 2017-та година досега финансираните проекти в Северозападен регион са 18, с фонд от 134 037 лева и са оказали положително въздействие върху 27 824 души.

Обратно към всички новини от агенциите