Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

В Русе и Тутракан ще се реализират проекти за 18 930 лева по инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“


d:istinkt


В Русе и Тутракан ще се реализират проекти за 18 930 лева по инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“

Два проекта на неправителствени организации от Русе и Тутракан получиха финансиране в шестото издание на инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“. Това е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, в която ритейлърът дарява за реализирането на значими идеи на граждански организации, медии, журналисти и младежки групи. 

Проектите, които ще се изпълняват по програмата през 2024-та година са за 3 932 лева на Английската езикова гимназия „Гео Милев“ в  Русе и за 14 998 лева на  "Сдружение за развитие на туризма в региона на Тутракан". 

И двата проекта са от тематичната област #BeGreen, която е с фокус опазване на околната среда.

Тутракан е един от новите 8 населени места, където за първи път ще се изпълняват проекти по инициативата на Лидл България. 

Той е озаглавен „Калимок – виждам те“ и се фокусира върху защитена местност "Калимок-Бръшлен", край град Тутракан. Със средствата от «Ти и Lidl за нашето утре“ ще бъде изградено видеонаблюдение на ключови места в местността и хората ще имат свободен достъп до там. Освен това в две училища ще има монтирани екрани за постоянно наблюдение над защитената местност, а в единствения по рода си Етнографски музей "Дунавски риболов и лодкостроене" в Тутракан ще се провеждат  поредица от открити уроци. 

Проектът на Английската гимназия в Русе е един от общо трите отличени младежки проекти в програмата.  Той има за цел да реализира първото ‘zero waste’ училище на България. Ще бъдат  поставени кошчета за разделно събиране на отпадъка на територията на гимназията и ще бъде изграден първия  споделен компостер на територията на Община Русе. 

 

Общо за всичките шест издания на инициативата от 2017-та година досега финансираните проекти в Северен централен  регион са 13, с фонд от 118 572 лева и оказват въздействие върху 79 320 души.

 

Пълната информация за конкурса и изпълнението на проектите може да бъде намерена в платформата на инициативата.

 

Обратно към всички новини от агенциите