Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Wizz Air отчете рекордните 60,3 млн. пътници през 2023 г.


M3 Communications Group, Inc.


Wizz Air отчете рекордните 60,3 млн. пътници през 2023 г.

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света*, завърши 2023 г. с нов личен рекорд – над 60 милиона превозени пътници. Това е най-високият годишен пътникопоток, постиган от авиокомпанията някога, и е с 32% повече в сравнение с 2022 г. През 2023 г. Wizz Air обяви близо 100 нови маршрута, прие доставката на 32 нови самолета Airbus A321neo и прелетя общо 263 милиона километра.
 

През 2023 г. авиокомпанията изпълни успешно 99,31% от полетите си, което е значително над средните стойности за индустрията, поставяйки ги на трето място спрямо останалите европейски авиокомпании. Wizz Air се нарежда и в топ 3 на авиокомпаниите в Европа по дял на полетите, изпълнени точно по разписание.


Миналата година бе рекордна за Wizz Air и по други показатели: авиокомпанията отчете средни въглеродни емисии от 51,5 грама на пътник/км за 2023 г., което е с 6,8% по-малко спрямо 2022 г. Това е най-ниският среден годишен резултат за въглероден интензитет, регистриран някога от Wizz Air за една календарна година, с което тя запази лидерската си позиция в намаляването на въглеродния интензитет в сравнение с конкурентите.

 

Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Wizz Air Group, коментира: „Горди сме от факта, че завършихме 2023 г. с рекорден пътникопоток, постоянно разширяваща се мрежа, усъвършенствана флотилия и подобрени оперативни резултати, като същевременно поддържаме най-високите стандарти за устойчивост в индустрията. През 2024 г. ще отпразнуваме и 20 години откакто направихме пътуването със самолет достъпно и нямаме търпение да споделим с нашите пътници всички вълнуващи приключения и незабравими моменти, които ни предстоят“.

 

   *Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022 и 2023.

Обратно към всички новини от агенциите