Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland разработи иновативна обучителна програма за младежи


Proximity


Kaufland разработи иновативна обучителна програма за младежи

Компанията проведе специална бизнес симулация с участници от Mentor the Young

За втора поредна година ключови експерти от екипа на Kaufland България взеха участие в интерактивна бизнес симулация с участници от менторската програма Mentor the Young, разработена от една от най-големите студентски европейски организации – AEGEE. Трима експерти от отдел „Обучение, развитие и мотивиране“ влязоха в ролята на ментори, за да разкрият тънкости от ежедневната си работа, предавайки опита си на младежи с интереси в областта на изграждането и развитието на екипи. „Откритост, честност и доверие – това са ключовите думи в нашата работа. Върху тях се изгражда цялата стратегия за мотивиране, задържане и развитие на членовете на нашия огромен екип. Останалото е последователност, целеустременост и гъвкавост по отношение на индивидуалните цели, възможности и амбиции на колегите ни“, подчертаха единодушно Велизара Вълчанова, Елия Младенова и Кристина Косева от Kaufland България.

Двучасовата симулация потопи участниците в истинска бизнес среда и ги провокира да изработят бързи, но ефективни решения, свързани с развитието и подкрепата на младите лидери в най-голямата ритейл компания у нас. Участниците бяха разделени в няколко групи и всеки от тях разигра отделна бизнес ситуация, кореспондираща изцяло с духа, стила и ценностите на веригата. Темите, над които работиха младежите, бяха „Въвеждане на нови служители“, „Подготовка и развитие на млади лидери“ и „Любезно обслужване“.

Присъствието на Kaufland в поредното издание на Mentor the Young e част от последователните политики на компанията в посока обучение на студенти в цялата страна. Веригата е активен партньор на платформата още от самото ѝ създаване. Организираната бизнес симулация е част от поредица от инициативи, чрез които водещият ритейлър им предоставя възможност да обвържат теорията, преподавана в университетите, с ежедневния бизнес, чрез работа по конкретни практически ориентирани задачи.

Работата с ученици и студенти е сред приоритетите в социалната ангажираност на компанията. Kaufland България реализира множество собствени обучителни и менторски програми и инициативи, сред които „Управители на бъдещето“ и „Търговска академия“, както и изключително нашумялата програма, в партньорство с УНСС – Kaufland Business Academy, чийто втори сезон предстои до дни.

Програмата Mentor the Young е инициирана от AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe). Целта ѝ е да свързва активни и амбициозни млади хора от 18 до 25-годишна възраст заедно с успешни и вдъхновяващи професионалисти и предприемачи с поне 5-годишен опит. Стратегически партньори на тримесечната безплатна менторска програма от сферата на образованието в страната са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Университетът за национално и световно стопанство, Американският университет в Благоевград и ABLE Mentor. 

За Kaufland България: 

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 000 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

Обратно към всички новини от агенциите