Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Стратегия за развитие на туризма обсъдиха в Минерални бани


PReporters


Стратегия за развитие на туризма обсъдиха в Минерални бани

Стратегията за туризма обсъди с експерти и представители на туристическия бранш кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Основните посоки са развитието на националния курорт като СПА дестинация, каза кметът на общината Мюмюн Искендер. В най-скоро време ще влезем на германския пазар като място за здравен туризъм, а след това ще докараме инвеститори от Германия, които да развиват своя бизнес в тази посока, добави още той.

По време на срещата бе обсъдена новата визия на общината в посока развитие на туризма. Идеята е досегашните брошури за екопътеките в общината, които са вече 7 на брой, да бъдат обединени в една обща. По този начин туристите, които не са имали време да се запознаят с всички при пребиваването си в националния курорт, да знаят, че когато се върнат, ще имат да видят нещо, което не са успели преди. Вече е изработено ново лого и слоуган, които ще бъдат водещи за новата туристическа стратегия на общината.

Обсъдено бе и създаването на интерактивен портал като съвместна инициатива между община Минерални бани и туристическия бранш. Това ще бъде решено в детайли на предстояща среща по темата в края на тази седмица. 

Обсъдено бе и предстоящото представяне на община Минерални бани на 40-то Международно туристическо изложение, което се провежда в Интер Експо Център в София. Тази година то има нов организатор и ще се проведе от 13 до 15 март.

Обратно към всички новини от агенциите