Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Данон България получи сертификат B Corp™ – един от най-престижните сертификати за социална устойчивост в света


M3 Communications Group, Inc.


Данон България получи сертификат B Corp™ – един от най-престижните сертификати за социална устойчивост в света

Всички компании на Данон в региона на Централна и Източна Европа, в това число клоновете в България, Унгария, Румъния, Чехия и Словакия, са вече сертифицирани като B Corp™ компании. Това е един от най-престижните сертификати в света и с него се отличават само отговорни компании с добри практики и стандарти при управлението, етичните операции, устойчивото снабдяване, грижата за благосъстоянието на служителите и инвестициите в общността. Сертификатът B Corp™ подчертава високата социална и екологична отговорност и признава усилията на компанията в областта на регенеративното земеделие, социалните придобивки за служителите и подкрепата за местните общности.  
 
B Corp™ е схема за сертифициране, която оценява социалната и екологичната отговорност на бизнесите. Този сертификат показва, че дадена компания отговаря на определени социални и екологични стандарти, както и на стандарти за прозрачност и за отчетност. Целта на B Corp™ е да подкрепя и отличава компании, които не само се стремят към печалба, но и имат положително въздействие върху обществото и околната среда. За да бъде сертифицирана, компанията трябва да получи поне 80 точки при оценка, която обхваща не само продуктите и услугите, но и цялата верига на създаване на стойност. Регионът на Данон в Централна и Източна Европа, част от който е Данон България, постигна сертификация със 103,3 точки. От сертифицираните компании в света само 2,9% се намират в Централна и Източна Европа.


„В Данон вярваме, че няма по-добър бизнес модел от този, при който бизнес операциите са насочени към правенето на добро и на положителна промяна в дългосрочен план. Получаването на международно признат сертификат като B Corp™ е изключително важно за нас, защото това е висока оценка не само за един аспект от работата на компанията, а за цялостната ни дейност. Това включва начина, по който работим за управлението на компанията, подхода към служителите, околната среда, общностите и клиентите, и представлява промяна в бизнес мисленето“, коментира Любомир Спасов, изпълнителен директор на Данон България.
 
Сертифицирането на всички клонове на Данон в региона на Централна и Източна Европа (Румъния, България, Унгария, Чехия и Словакия) е част от амбициозния план на Данон в световен мащаб да бъде сертифицирана на всички свои пазари до 2025 г. Това би я превърнало в една от първите мултинационални компании с подобно постижение. Понастоящем вече 72,4% от глобалните продажби на Данон са сертифициарани с B Corp™.

 

Обратно към всички новини от агенциите