Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

КАМЕНИЦА АД Е ПРИЗНАТА ЗА ТОП РАБОТОДАТЕЛ ОТ ПРЕСТИЖНАТА ГЛОБАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ TOP EMPLOYERS INSTITUTE


d:istinkt


КАМЕНИЦА АД Е ПРИЗНАТА ЗА ТОП РАБОТОДАТЕЛ ОТ ПРЕСТИЖНАТА ГЛОБАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ TOP EMPLOYERS INSTITUTE

За втори път Каменица АД кандидатства и получава признание от института „Top Employers": сертификация за топ работодател в България и сертификация за топ работодател на Molson Coors в Европа, от която е част и Каменица.  По този начин компанията се присъединява към избрана сертифицирана група от 2295 компании в 122 държави от целия свят.

С двата сертификата компанията получава световно признание за практиките и политиките в областта на човешките ресурси и начина, по който служителите се обединяват от ценностите и амбицията ѝ да бъде Избор №1 за служителите, потребителите и клиентите.  

"Изключително сме щастливи от факта, че за втора поредна година Каменица АД бе оценена подобаващо и сертифицирана като Топ работодател от престижната световна организация Top Employers Institute. Това е огромно признание за работата на екипите ни и начина, по който се грижим за привличането, развитието и благосъстоянието на служителите ни. Отличието ни дава увереност да продължаваме да работим усилено в тази посока и да надграждаме постигнатото до момента. Благодаря много на моя лидерски екип, на колегите от човешки ресурси, както и на всички ръководители на екипи в компанията. Поздравявам искрено и колегите от останалите 7 държави от Централна и Източна Европа, част от Molson Coors, които също се радват на своето постижение.", коментира Владан Матич, Изпълнителен директор в "Каменица" АД.

Процесът на кандидатстване за получаване на сертификат от Top Employers Institute продължава няколко месеца. Той включва събирането на изчерпателна информация за практиките на компанията, свързани с набирането на таланти, процеса на подбор, наемането на работа, въвеждането в работните процеси, развитието, повишаването на квалификацията, благосъстоянието и цялостната стратегия за преживяване на служителите в компанията. В допълнение към предоставянето на изчерпателната информация и данни, за които е необходимо да се представят като доказателства конкретни инициативи, проекти и комуникационни активности, процесът преминава и през интервюта с представители на съответната компания с цел получаване на по-подробна информация по конкретни теми. Процесът изисква много усилия, време, енергия и целенасоченост, а сертификатът е голямо признание за инвестициите в хората (материални и нематериални). Някои от инициативите, с които компанията се гордее най-много, са свързани с програмите за благосъстояние на служителите, гъвкав работен график за длъжностите, за които това е възможно, еднаква тежест между постиженията и ценностите при годишните оценки, среда, в която всеки може да бъде изслушан (не на последно място), и над 10 000 човекочаса онлайн и присъствени обучения всяка година.

Главният изпълнителен директор на Top Employers Institute, Дейвид Плинк, споделя: "Изключителните времена разкриват най-доброто у хората и организациите. И тази година станахме свидетели на това в нашата програма за сертифициране: изключително представяне на компаниите. Тези работодатели винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на своите хора. По този начин те колективно обогатяват света на труда. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишната група от водещи работодатели, ориентирани към хората: Топ работодателите на 2024.” 

 

За да получи двете отличия, Каменица премина през обширен и стриктен процес по оценяване и валидиране от Top Employers Institute. Програмата на Top Employers Institute сертифицира организации въз основа на участието и резултатите им в тяхното проучване за най-добри практики в областта на човешките ресурси. Това проучване обхваща шест области на човешките ресурси, състоящи се от 20 теми, включително стратегия за развитие на хората, работна среда, привличане на таланти, обучение, многообразие и приобщаване, благосъстояние и др.

Обратно към всички новини от агенциите