Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

L'ORÉAL представи AirLight Pro – устойчив сешоар, спестяващ до 31% енергия, отличен за иновация на CES 2024


M3 Communications Group, Inc.


L'ORÉAL представи AirLight Pro – устойчив сешоар, спестяващ до 31% енергия, отличен за иновация на CES 2024

Това е първото по рода си устройство, което предлага иновативно решение за изсушаване с грижа за косата и планетата

L'Oréal, водещата козметична компания, представи иновативното си устройство за сушене на коса, AirLight Pro, по време на CES 2024 – най-голямото изложение за потребителска електроника в света. Създадено в партньорство с хардуерната стартъп компания Zuvi, основана от инженери на дронове и водещи учени, AirLight Pro използва комбинация от инфрачервена светлина и въздушен поток, за да осигури по-гладка и хидратирана коса. Същевременно устройството от следващо поколение намалява времето за сушене и консумацията на енергия с до 31%, подчертавайки ангажимента на L'Oréal към устойчиви практики за опазване на планетата. В рамките на CES 2024, устройството AirLight Pro бе отличено с престижната награда за иновации Innovation Award, доказвайки за поредна година високите постижения и технологичния напредък на L'Oréal. 
 
„В продължение на 115 години L'Oréal използва науката, за да въвежда иновации и да предоставя на потребителите незабравими преживявания, които удовлетворяват индивидуалните им стремежи за красота. С AirLight Pro, в партньорство със Zuvi, доказваме, че технологиите могат да подобрят представянето на красотата, отговаряйки на разнообразните нужди на косата, и същевременно да намалят въздействието ѝ върху околната среда. Това е бъдещето на красотата, което се стремим да създадем,“ сподели Никола Йеронимус, главен изпълнителен директор на L'Oréal Groupe.
 
Г-н Никола Йеронимус имаше възможност да разкрие иновативната технология на устройството и да представи визията на L'Oréal за бъдещето на технологиите за красота по време на изложението с ключова презентация. L'Oréal се отличи като първата и единствена козметична компания с такова участие на CES от самото му създаване насам. Така деветкратният носител на наградата за иновации на CES затвърди още повече позицията си на водеща технологична сила в областта на красотата. По време на презентацията си, г-н Йеронимус акцентира върху значението на устойчивите, достъпни и приобщаващи технологии за красота, с които бизнеса и потребителите могат да постигнат позитивно въздействие върху планетата. AirLight Pro е поредното доказателство, с което L'Oréal демонстрира, как успешно съчетава иновациите и стремежа си да създава по-отговорна красота.
 
Какво е AirLight Pro?
 
AirLight Pro е ново поколение устройство за сушене на коса, предназначено за професионалисти в областта на красотата и потребителите по света. Устройството е създадено в тясно сътрудничество между екипите на компаниите на L'Oréal и Zuvi от над 100 инженери, дизайнери, фризьори и учени от отдела за изследвания и иновации.  
 
Този иновативен сешоар използва патентованата технология LightCare™ на Zuvi, която комбинира инфрачервена светлина и високоскоростен въздух, за да изсуши косата ефективно и да запази влагата в кичурите. Предоставя до 33% по-хидратирана коса, до 59% визуално по-гладка коса, по-кратко време за сушене и подобрено потребителско изживяване, като същевременно реализира до 31% по-ниска консумация на енергия. 
 
„Мисията на Zuvi е да оставим света по-добър, отколкото сме го намерили, като променяме технологиите и въвеждаме иновации на бъдещето,“ казва Миню Уанг, основател и главен изпълнителен директор на Zuvi. „С нашия опит в областта на оптиката, аеродинамиката и дизайна на потребителската електроника създадохме изключителен продукт. Много сме горди с работата, която сме свършили до момента, а сега и с това, че имаме партньор като L'Oréal – компания с над 100-годишен опит в областта на грижата за косата и красотата, която да изведе продуктите ни на следващото ниво. Заедно ние създаваме и ще продължим да създаваме новаторски технологии за красота.“
 
AirLight Pro се отличава с високоскоростен мотор със 17 остриета и патентована инфрачервена технология, захранвана от волфрамово-халогенни крушки, които осигуряват бързо изсушаване без прекомерна топлина. Този продукт е тестван от L'Oréal върху повече от 500 души с различни типове коса, гарантирайки персонализирани настройки и грижа за индивидуалните нужди на потребителя чрез специален хардуер, вграден софтуер и приложение.
 
„Повече от десетилетие изследователската дейност и иновациите на L'Oréal създават нова наука за красотата, основана на технологиите. Технология, която наистина отговаря на основните нужди на потребителите с несравними резултати“, каза Барбара Лавернос, заместник главен изпълнителен директор, отговарящ за научните изследвания, иновациите и технологиите в L'Oréal. „AirLight Pro, с над 150 заявени патента, перфектно олицетворява този пробив в красотата, като за пръв път предлага решение за изсушаване с грижа за косата, както и за планетата.“
 
L'Oréal е един от първите големи представители на козметичната индустрия, който участва в изложението CES още от 2016 г. От тогава компанията е пуснала на пазара повече от 10 иновации, сред които AirLight Pro от L'Oréal Professionnel и Zuvi, а през последните няколко години – L'Oréal Water Saver от L'Oréal Professionnel и Gjosa, Colorsonic от L'Oréal Paris, HAPTA от Lancôme и Verily и 3D shu:brow от shu uemura.
 
Устройството AirLight Pro ще бъде пуснато на избрани пазари, включително и Европа, през 2024 г. под марката L'Oreal Professionnel – пионерът в разработването на технологии за грижа за косата, създадени от професионалисти за професионалисти.

Обратно към всички новини от агенциите