Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Shelly представя продукти от следващо поколение на CES 2024


M3 Communications Group, Inc.


Shelly представя продукти от следващо поколение на CES 2024

Новите решения разширяват възможностите за автоматизация и предлагат повече пространство и мощност за по-добро потребителско преживяване

 

Shelly Group (Ticker: SLYG / ISIN: BG1100003166), предлагаща IoT решения за умни сгради и домове със седалище в София, България, обяви новата трета генерация на своите продукти на най-голямото изложение за потребителска електроника в света (Consumer Electronics Show) 2024 в Лас Вегас. Новите IoT устройства са създадени да променят начина, по който потребителите взаимодействат със средата и устройствата около тях, като предлагат повече памет, съвместимост и разширени функционалности.  

Повече памет, повече мощност

Третата генерация продукти гарантира качество и надеждност, като използва новия чип на Shelly. Той разполага с 8 MB памет – двойно повече от предходното поколение, което значително повишава производителността и ефективността на устройствата. Подобрението не само гарантира по-гладка и по-бърза работа на устройствата, но и осигурява на продуктите възможности за въвеждане на нови функционалности.


Единен контрол чрез виртуални компоненти

Продуктите Shelly Gen3 се отличават с още подобрения – въвеждането на т.нар. „виртуални компоненти“ променя начина, по който потребителите управляват устройства от други производители. В приложението Shelly Smart Control потребителите вече могат да създават виртуални устройства, интегрирайки продукти, различни от Shelly, в една обединена система. Тази функция предоставя лесен контрол на всички умни устройства от единен интерфейс, независимо от марката. 

По пътя към стандарта „Matter”

Всяко устройство от новата трета генерация е проектирано да работи според изискванията на „Matter“ – обединяващия индустрията стандарт, който обещава надеждна и сигурна свързаност. С двойно повече памет (в сравнение с устройствата от серията Plus), всички Gen3 устройства гарантират плавен процес на обновяване, като същевременно проправят пътя за нови интелигентни възможности и интеграции. 

„С вълнение представяме нашите продукти от следващо поколение на CES 2024“, коментира Димитър Димитров, главен съизпълнителен директор на Shelly Group AD. „С подобренията в паметта и възможностите, потребителите разчитат на повече функционалности и надеждност на нашите устройства. Новите ни продукти са доказателство за поредната ни значителна стъпка в това да предлагаме иновационни решения, които позволяват достъпна автоматизация на офиси и домове“, допълва той. 

„Уверени сме, че ще постигнем целите си не само по отношение на годишните приходи, но и що се отнася до броя на предоставените от нас продукти. Shelly Group расте по-бързо от пазара. Това ни поставя в позиция, от която можем да предложим на клиентите и партньорите ни най-добрите решения за техните нужди, благодарение на краткия ни процес за доставяне на нови продукти до крайните потребители. През 2023 г. постигнахме средносрочните си цели за приходи от 72 милиона евро и имаме всички предпоставки да постигнем EBIT от над 50 милиона евро до края на 2026 г.“, добавя Волфганг Кирш, главен съизпълнителен директор на Shelly Group AD.

На CES 2024 Shelly Group представи повече от 10 продукта, някои от които с комуникационния протокол Z-wave, за да отговори на нарастващите нужди на своите американски клиенти. Един от водещите продукти, които компанията показа на изложението е Shelly H&T Gen3 – следващо поколение Wi-Fi сензор за измерване на влажност и температура, който подпомага поддържането на здравословна среда в затворени пространства. Shelly H&T Gen3 разполага с графичен e-paper дисплей за лесен контрол на климата в помещенията. Решението впечатлява потребителите със своята прецизност – оборудван с чипа на Shelly с 8MB памет, той е два пъти по-ефективен в сравнение с предишното поколение. Увеличението на паметта подготвя устройствата от трета генерация за допълнителни функции, като осигурява по-плавна работа и по-бързи реакции и гарантира, че параметрите на средата се измерват с несравнима прецизност и лекота.

Друга нова серия продукти, която Shelly Group представи на изложението са устройствата Shelly Mini Gen3. Проектирани с цел удобство, мини релетата имат всички възможности на стандартните устройства, но в компактен размер. Големината на устройствата е с до 35% по-малка в сравнение с предходните от серията Shelly Plus (например Shelly Plus 1). Това позволява на продуктите да бъдат монтирани в тесни пространства, където традиционните релета не биха се побрали. Въпреки своя малък размер, устройствата Shelly Mini Gen3 не правят компромис с производителността или функционалността. Макар да са сред най-малките релета в света, устройствата позволяват на потребителите да автоматизират осветлението, гаражната врата, системата за напояване или други малки електрически уреди за по-малко от 10 минути и да управляват уредите от разстояние с помощта на приложението Shelly Smart Control. Достатъчно малки, за да се поставят зад всеки ключ или контакт, устройствата Shelly Mini Gen3 могат да бъдат приложени във вече съществуващи инсталации и са съвместими с множество налични екосистеми за автоматизация.

Shelly Qubino Wave Plug US е продуктът със Z-wave радио протокол, който ще се появи на пазара на САЩ след CES 2024, за да отговори на нуждите на американските потребители. Shelly Qubino Wave е линията от иновативни микропроцесорно управлявани устройства, които позволяват дистанционно управление на електрически уреди чрез смартфон, таблет, компютър или система за домашна автоматизация. С Shelly Qubino Wave Plug US потребителите могат да контролират широк спектър от домашни уреди и офис оборудване (осветление, електрически линии, системи за сигурност, отоплителни радиатори, климатици и др.) от всяка точка с още по-голяма лекота.

За да научите повече за Shelly Group и нейните най-нови умни решения за автоматизация на сгради и домове, посетете уебсайта им на www.shelly.com/en-us.

Обратно към всички новини от агенциите