Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Mars. Inc. подкрепи световните усилия за борба с пластмасовите отпадъци с новия Глобален договор на ООН


M3 Communications Group, Inc.


Mars. Inc. подкрепи световните усилия за борба с пластмасовите отпадъци с новия Глобален договор на ООН

Компанията допринесе за създаването на първия в света единен регламент за премахване на замърсяването с пластмаса

 

Mars, Inc., един от най-големите производители на хранителни продукти в света, взе активно участие в третата сесия на ООН по преговорите за справяне със замърсяването от пластмасата на глобално ниво. С това компанията успя да допринесе за създаването на първия в света правно обвързващ договор за премахване на замърсяването с пластмаса и по-бързото постигане на устойчивите си цели. Сред участниците в сесията бяха стотици световни лидери и НПО-та, които подкрепиха обединения подход за постигане на по-екологична и по-устойчива икономика.


„Представяме си свят, в който нито една опаковка не се превръща в отпадък. Днес ускоряваме този процес чрез тясно сътрудничество и ангажираност“, сподели Алисън Лин, глобален вицепрезидент по устойчивостта на опаковките в Mars, Inc. „Глобалният договор за борба със замърсяването с пластмаса ще подкрепи световните усилия към рециклирането и кръговата икономика, като намали пластмасовите отпадъци. Ние подкрепяме глобалния договор, защото вярваме, че той ще стимулира създаването на така необходимата инфраструктура във всички компании. Това решение ще повиши ефективността на подобни процеси, за да може бизнесът по-добре да проектира устойчиви практики за опаковки.“


Глобалният договор на ООН за борба с пластмасата е най-важният екологичен пакт след Парижкото споразумение. Този договор ще подпомогне решаването на проблема със замърсяването с пластмаса в световен мащаб, като се улесни управлението на отпадъците и рециклирането в различните държави. Справянето с пластмасовите отпадъци е сложен проблем, който изисква обединени усилия и конкретни регулаторни решения от страна на бизнеса, правителствата и неправителствените организации.  Освен това ще допринесе за въвеждането на ефикасни иновации в областта на опаковките, които отговарят на изискванията на различните географски райони.
 
Днес Mars, Inc. се отличава като една от малкото компании (представляващи едва 20% от общия брой производители на пластмасови опаковки по света), които подкрепят Глобалния ангажимент на фондация „Елън Макартър“ и ООН, включващ амбициозни цели за намаляване на пластмасовите отпадъци до 2025 г. Компанията активно участва във формирането на кръгова икономика, в която опаковъчните материали се рециклират, използват повторно или компостират. Ангажирайки се да постигне 100% съответствие с принципите на кръговата икономика във всички аспекти на своите опаковки, компанията спестява 480 тона пластмаса годишно в Европа само с устойчиви промени в опаковането на своите водещи продукти за домашни любимци. 

Mars, Inc. предприема незабавни и конкретни мерки за намаляване на емисиите на парникови газове във всички свои бизнес сегменти – от фермите, където се отглеждат хранителни продукти за хора и домашни любимци, до ветеринарните клиники, грижещи се за нашите домашни любимци. Тези действия са част от стратегията на компанията към нулеви емисии Net Zero Roadmap.  Mars, Inc. намали парниковите газове в абсолютно изражение с 8% или 2,6 милиона метрични тона спрямо базовата линия от 2015 г., като същевременно разшири бизнеса си с 60%. А в рамките на следващите три години, компанията планира да инвестира над 1 милиард долара и да продължи да разпределя финансови ресурси, за да постигне своята цел за нулеви нетни емисии до 2050 г.

Обратно към всички новини от агенциите