Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Как да увеличите продажбите на коледни звезди в магазина – 5 съвета за специални грижи


Grayling Bulgaria


Как да увеличите продажбите на коледни звезди в магазина – 5 съвета за специални грижи

 SfE обяснява защо добрата грижа за растенията означава и добри продажби 

Всеки иска да се ползва с репутацията на продавач на качествени растения, защото ако за потребителите е трудно да ги поддържат живи, те може да се откажат да ги купуват отново. Поинсетията има незаслужен имидж на капризно растение, но всъщност грижата за нея е лесна, ако запомните няколко специални съвета.

Експертите по поинсетии от SfE дават пет съвета, които да помогнат на вас, вашия персонал и вашите клиенти да се грижите правилно за поинсетиите, така че да им се наслаждавате през зимните месеци.

 Съвет 1: Затворете вратата, дръжте печалбата на топло

При сезонните растения е изкушаващо да ги изложите там, където ще бъдат първото нещо, което клиентите ще видят, когато отворят вратата, но поинсетиите трябва да са изключение от това правило. Те произхождат от горещия климат на Централна Америка, така че не обичат течението. Това означава, че е важно да ги държите далеч от отворени врати или прозорци в магазина си и при температура не по-ниска от 12°C.

Защо това е толкова важно? Ефектът от студа може да не е видим веднага, но с течение на времето растението може да изсъхне и да умре, а заедно с него да си отиде и печалбата ви. Това може да се случи или в магазина, или, още по-лошо - след като клиентът ви занесе своята поинсетия у дома. Ако купувачите смятат, че растенията ви са с лошо качество, няма да пазаруват отново от вас, така че винаги трябва да защитавате звездните си активи, като ги държите на място, където няма течение, и да съветвате същото и клиентите си. Това показва, че сте запознати с проблема и увеличава продажбите в дългосрочен план.

Подобно на хората, поинсетиите трябва да бъдат топло увити за пътуването им към дома. След продажбата винаги се уверявайте, че вие и вашият персонал сте увили поинсетиите в много хартия.

Съвет 2: Не преполивайте, покажете трика с чашата за шампанско

 Най-често хората унищожават своите поинсетии с прекалено поливане. Като тропичеси растения те не се нуждаят от много влага, така че ключът е по малко и често. Следвайте този съвет, за да сте сигурни, че вие и вашият персонал няма да губите ценно време или вода, като давате на растенията повече, отколкото им е необходимо. 

  На всеки два-три дни една поинсетия в саксия със стандартен размер (около 13 см) се нуждае от около 100 мл вода, което е приблизително толкова, колкото се побира в чаша за шампанско. За по-малките саксии е необходимо по-малко количество, например една чаша 
за шот за мини поинсетия. С наближаването на празничния сезон е подходящо да запомните този съвет с празничните чаши за пиене.

Можете дори да изложите растенията си с празна чаша за шампанско сред тях, с табела, на която е обяснен този трик, за да напомняте на персонала и клиентите за точното количество вода, което е необходимо.

Ако не сте сигурни, за да проверите дали коледните зезди се нуждаят от поливане, пъхнете върха на пръста си в почвата. Тя не трябва да е нито мокра, нито много суха. Средно голямата поинсетия се нуждае от поливане на всеки два до три дни, но по-малките обеми почва ще се нуждаят от поливане по-често или ако се държат в много топла стая, или в близост до източник на топлина.

  Направете поливането на поинсетията част от ежедневната си работа. Например в седмичния график отбелязвайте деня и служителя, който отговаря за това, така че работата никога да не се забравя или да се извършва твърде често по погрешка!

Подсилете посланието, като изтеглите безплатно символите на SfE, които да поставите в склада или на работното си място, за да напомнят на служителите да поливат умерено.

 

Съвет 3: Помнете 15-минутното правило

Коледните звезди не обичат да бъдат преовлажнявани, затова винаги изпразвайте чинията или саксията от излишната влага 15 минути след поливането, за да избегнете престояване на корените им в течност. Можете също така да поливате растението от основата, като го оставяте да пие от дъното. За целта налейте вода директно в чинийката или саксията, след това поставете поинсетията във водата и изчакайте около 15 минути, за да може почвата да я попие. Ако водата изчезне бързо, добавете още малко. Щом нивото на течността не се промени в продължение на няколко минути, значи растението се е наситило и е време да изхвърлите излишната вода.

Съвет 4: Помогнете на клиентите да си помогнат сами – образовайте ги

 Поинсетиите са толкова красиви декоративни растения, че нито един дом не бива да остане без една (или повече) от тях през зимните месеци. Помогнете на клиентите си да извлекат най-доброто от своето растение и ги насърчете да го закупят, като ги запознаете с експертните съвети за грижа от SfE.

Можете да направите това по много начини - от споделяне на информацията на уебсайта си и в социалните мрежи до отпечатване на плакати, листовки или картички със съвети за грижа - вижте следващия съвет, за да научите повече за материалите, предлагани от SfE. Не забравяйте да споделите знанията си лично с клиентите, което ще ги направи още по-запомнящи се.

Това ще даде на настоящите клиенти увереност, че сте запознати с растенията си, а за тези, които все още не са закупили поинсетия, научаването на експертни съвети за грижа може да ги убеди да го направят.

Съвет 5: Използвайте безплатните за изтегляне материали на SfE

Посетете специалния сайт за търговци на SfE, www.sfe-trade.com/bg/материали-за-търговските-обекти/, където можете да получите достъп до безплатни файлове за изтегляне от раздела за материали, включително полезни символи за грижа и плакати за насърчаване на персонала да полага правилни грижи в магазина. Можете да изтеглите безплатен, готов бюлетин, пълен със съвети за грижа за поинсетията, и да го изпратите по имейл до базата данни на клиентите си. Можете също така да споделяте новите видеоклипове и графики за грижи на SfE в каналите си в социалните медии, за да обучавате клиентите си. SfE предлага също така безплатни материали за изтегляне за търговските обекти, като например листовки за грижи, готови за отпечатване и разпространение сред клиентите в магазина.

Обратно към всички новини от агенциите