Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland България получи четири отличия на Leaders of Influence Awards 2023


Proximity


Kaufland България получи четири отличия на  Leaders of Influence Awards 2023

Наградите са свързани с лидерските политики на ритейлъра, насочени към устойчивото инвестиране и развитие, улесняването на клиентите и грижата за екипа

Kaufland България затвърди лидерската си позиция като отговорен корпоративен гражданин, иноватор, инвеститор и работодател в страната с четирите си отличия на Leaders of Influence Awards 2023. Наградите се организират за първа година от b2b Media и имат за цел да покажат най-добрите примери за компании и личности и тяхното положително влияние и въздействие върху обществения и корпоративния живот.

Kaufland България спечели I-во място в категорията Leading by Example. Отличието се присъжда за цялостния принос на компанията в посока устойчиво развитие. Като отговорна компания ритейлърът развива своята дейност всеобхватно и с внимание не само към създаването на икономическа добавена стойност, но и с мисъл за въздействията си върху обществото. Веригата успешно развива своята политика за устойчиво развитие „Действията носят промяната“, като всяка година подкрепя и реализира различни проекти и инициативи, с които затвърждава позицията си на компания, полагаща грижа както за хората, така и за околната среда. 

Иновативната концепция на Kaufland – One Stop Shopping получи най-високото отличие и в категорията Leading by Innovation. Чрез нея компанията се стреми да добавя стойност към пазаруването на клиентите си, като им предоставя максимално разнообразие от продукти и услуги в съществуващите обекти и на техните паркинги. Всичко това се случва след обстоен анализ на района около всеки хипермаркет и индивидуален подход при подбора на най-подходящия микс от услуги и продукти.

Kaufland е сред наградените компании и в категорията Leading Organization, където зае престижното второ място. То е в резултат от дългогодишното лидерство на компанията по отношение на управлението на човешкия капитал, налагането на иновации, качество и асортимент, опазване на околната среда и действията в полза на обществото. Стратегическият подход на Kaufland, изпълнен последователно и с мисъл за всички заинтересовани страни – служители, клиенти, доставчици, партньори и обществото като цяло, получи бронзово отличие в категорията Strategy, Leadership and Success.

„За нас е чест, че целенасочените ни действия за устойчиво развитие, улесняването на клиентите и грижата за екипа са високо оценени от авторитетното жури на конкурса. В Kaufland вярваме, че действията носят промяната, затова ще продължим да подобряваме живота на колегите ни и обществото, като същевременно се грижим за околната среда“, каза Кремена Георгиева, мениджър Корпоративни комуникации и социална отговорност в Kaufland България, по време на церемонията.

Като лидер на ритейл пазара у нас, Kaufland осъзнава отговорността си да води с пример и да задава тенденции, които да развиват целия сектор напред. Към момента веригата разполага с 65 хипермаркета в 35 града и един от най-големите логистични центрове на Балканите. Компанията е един и от най-големите работодатели с екип от близо 7 000 души, разпределени в трите ѝ структури – Централен офис, Централен склад и филиална мрежа. 

От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции за периода от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи, до намаляването на пластмасата. Благодарение на всеобхватните си дейности Kaufland успява да създаде добавена стойност за над 1,63 млрд. лв. в икономиката, което представлява 1,3% от брутната добавена стойност на страната за 2022 г.

За Kaufland България: 

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 000 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

 

Обратно към всички новини от агенциите