Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

За втора поредна година DISCORDIA подкрепи младите таланти на България чрез стипендиантска програма


M3 Communications Group, Inc.


За втора поредна година DISCORDIA подкрепи младите таланти на България чрез стипендиантска програма

Водещата транспортно-логистична компания обяви 7 нови стипендии за студенти от УНСС, подчертавайки ангажимента си към развитието на младите хора у нас

DISCORDIA, лидерът в транспортно-логистичния сектор, награди студенти от УНСС с годишни стипендии в размер oт 2000 лв. Тази година компанията отличи 7 студенти от общо 35 кандидати. Това е втора поредна година, в която DISCORDIA подпомага българското образование и затвърждава ангажимента си да подкрепя младите хора у нас по пътя им към кариерно развитие.
 
В тазгодишното издание на стипендиантската програма по 2 от стипендиите бяха връчени на студенти в катедрите „Икономика на транспорта и енергетиката‘‘ и „Логистика и вериги на доставките‘‘. Другите 3 стипендии бяха спечелени от представители на останалите катедри в УНСС.


Процесът по оцененяване на кандидатурите включва есе по зададена тема, както и индивидуално събеседване с представители от отдел „Човешки ресурси“ на компанията. Във формирането на крайното класиране е взет предвид и успехът на студентите от последните два семестъра, като за участие в стипендиантската програма той следва да не бъде по-нисък от 4.00. 


Студентите от УНСС, които получиха финансова подкрепа от DISCORDIA за академичната 2023/2024 г., са: 
•    Калоян Тодоров и Теодор Гайтански от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“;
•    Емил Моллов и Тереза Мичева от катедра „Логистика и вериги на доставките“;
•    Добри Добрев и Ивелина Петкова от катедра „МИО И БИЗНЕС“;
•    Персиана Герасимова от катедра „Счетоводство и анализ“;


Стипендиантите на DISCORDIA ще имат право да се включат в ежегодните стажантски програми на DISCORDIA, в организираните от компанията „Дни на отворени врати“, в лекции и други кариерни инициативи, които компанията организира регулярно.   

„От тази година още повече засилихме партньорството си с УНСС. Много се радвам, че имаше представители на цели 10 катедри в този стипендиантски конкурс, който не е самоцел. Ние, като български работодател, бихме искали да предоставим възможност на студентите в страната да се ориентират в предлаганите възможности и да направят мотивиран избор за започване на своята кариера още по време на обучението си. DISCORDIA дава възможности младите хора в България да продължат развитието си в страната“, заяви Жан Вайтилингам, директор „Човешки ресурси“ в DISCORDIA по време на официалната церемония по награждаване. 

От страна на УНСС на събитието присъстваха:
•    доц. д-р Светла Бонева, декан на факултет „Международна икономика и политика“;
•    доц. д-р Александър Трайков Христов, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на факултет „Международна икономика и политика“;
•    д-р Петя Филева, главен асистент в катедра „Логистика и вериги на доставките“;
•    проф. д-р Снежанка Башева, ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“;
•    проф. д-р Виолета Мутафчиева от катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“;


172-ма от настоящите служители в компанията към момента са завършили УНСС. Това представлява около 40% от целия административен персонал в DISCORDIA.

Обратно към всички новини от агенциите