Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland България е „Работодател на годината“ за 2023 г.


Proximity


Kaufland България е „Работодател на годината“ за 2023 г.

Лидерът в ритейла бе отличен за съществения си принос към осигуряването на трудова заетост на уязвими групи в регион София

Kaufland България бе определена за „Работодател на годината“ за 2023 г. в юбилейното 20-то издание на форума, организиран от Агенция по заетостта в България. Благодарение на многопластовата си стратегия за приобщаване на уязвими социални групи, лидерът в модерната търговия бе отличен с първото място в една от най-оспорваните категории – „Работодател със значим принос за пазара на труда” за практиките си в столицата. Освен за съществения си принос към създаването на работни места за хора в нужда, компанията бе удостоена със специалното отличие и благодарение на ангажимента си да насърчава и подпомага тези членове на своя екип, като ги мотивира да развиват своите умения и компетентности в дългосрочен план.

„Благодарим на Агенцията по заетостта за отличието и високото признание на усилията ни в посока подобряване на работната среда не само в столицата, но и в цялата страна. В Kaufland вярваме, че действията са тези, които носят промяната, и затова ще продължаваме да полагаме целенасочени усилия за благосъстоянието както на колегите ни, така и на обществото“, каза Мила Вълкова, старши мениджър на отдел „Подбор, работодателска марка и мотивиране и задържане“ в Kaufland България, която прие наградата по време на официална церемония за 20-тото юбилейно издание на форума.

В последните няколко години Kaufland България целенасочено прилага работодателски политики за многообразие и приобщаване, като инициира и развива партньорства с редица организации, сред които е и Агенция по заетостта. Като неин ключов дългогодишен партньор, водещият ритейлър регулярно осигурява на институцията информация за свободни работни позиции в екипа му и дава шанс на стотици представители на социално-уязвими групи да кандидатстват и впоследствие да реализират потенциала си на подходящата за тях професионална роля. Като част от съвместните си дейности с Агенцията, Kaufland участва активно в кариерните форуми и трудовите борси, които тя организира, и представя кариерните възможности в компанията и работодателските си политики пред множество кандидати. Компанията подкрепя безработни лица в нужда чрез назначаването им на несубсидирани работни позиции. 

Съществен принос за получаването на отличието от страна на Kaufland имат добрите условия на труд, конкурентното заплащане и широкообхватният социален пакет, които компанията предлага. Всеки, който е част от големия колектив на ритейлъра, може да се възползва от социални придобивки като 22 дни платен годишен отпуск, като за всеки 5 години стаж в компанията се гарантира по 1 допълнителен ден, месечни ваучери за храна на стойност от 200 лв., допълнително здравно осигуряване, еднократен бонус при раждане на дете в семейството на стойност 600 лв. и подаръчен пакет при раждане/осиновяване на дете, спортна карта, подаръци по специални празници и поводи, участие в интересни събития и инициативи и други. Сред най-големите предимства, които Kaufland предоставя на своя многоброен екип, са разнообразните индивидуални възможности за развитие чрез различни допълнителни курсове и обучения. 

Kaufland активно се ангажира с приобщаването и включването в заетостта на уязвими групи като хора с увреждания, възрастни хора, жени и младежи в неравностойно положение, етнически малцинства, бежанци и други. Професионалисти от екипа на компанията се грижат за създаването и поддържането на ползотворни и стабилни партньорства с фондации и сдружения, функциониращи в името на социалната интеграция и повишаването на качеството на живот на уязвимите групи. За да затвърди този свой ангажимент в дългосрочен план, през юли тази година Kaufland подписа Хартата на многообразието в България и официално пое отговорност за предприемането на стъпки за прилагане на политики за многообразие и равенство във възможностите.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 000 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

 

Обратно към всички новини от агенциите