Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Книгата „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ с международно кулинарно отличие


M3 Communications Group, Inc.


Книгата „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ с международно кулинарно отличие

Новата книга на Максим Бехар бе призната за най-добрата кулинарна книга за Африка в света за 2023 г. сред автори от над 200 държави

Новата книга „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ на Максим Бехар, Почетен генерален консул на Република Сейшели в България, бе отличена като „Най-добрата в света“ от международните награди Gourmand World Cookbook Awards 2023 в категория „Книга за Африка, издадена извън Африка“. Това е 29-ото издание на престижния конкурс, който тази година се проведе в Саудитска Арабия с участието на автори от над 200 страни по света. 

Максим Бехар сподели вълнението си: „Тази награда е голямо признание за Сейшелските острови и тяхното културно богатство, което ме прави много щастлив и горд, както и, че чрез нея мога да докосна читателите до тази прекрасна дестинация. Всъщност книгата съдържа всичко важно – 25 специални рецепти от сейшелската кухня, много интересни истории за Сейшелите и техните жители, както и голяма селекция от снимки, правени от мен през годините.“

„Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ е книга, която ще ви вдъхнови да опитате нещо ново в кухнята и ще ви отведе на пътешествие до Сейшели с вкусни и лесни за приготвяне местни ястия, съчетани със запомнящи се истории. Читателите ще имат възможност да се запознаят с културата и традициите на Сейшели, както и да се насладят на традиционната креолска кухня – от класически морски деликатеси до местни ястия с екзотични съставки. Книгата не е само за готвачи и любители на кулинарното изкуство – тя представя Сейшели като място, където природата, културата и храната създават истинско усещане за рай на Земята.

Книгата бе първоначално издадена на български език и вече е достъпна във всички формати в най-големите книжарници в България, както и в официалния сайт www.beharbooks.com. Тя е налична също в аудио вариант в Storytel, на английски език в Amazon, а съвсем скоро предстои да излезе и на френски.

Книгата се появява малко след участието на Максим Бехар в предаването „Черешката на тортата“ по NOVA TV, където той демонстрира завидни кулинарни умения като домакин на екзотична сейшелска вечеря. С доброто представяне на креолската кухня и историите си за Сейшели, Бехар успя да предизвика интереса на зрителите към дестинацията.

Сред постиженията на Максим Бехар като автор са също бестселърите „Пътят Камино. Бързо, лесно и за удоволствие“, „Пет минути до утре“ и „Световната PR революция“, която постигна впечатляващ успех и се нареди в класацията на Топ 100 PR книги на всички времена, според една от най-престижните глобални класации за книги BookAuthority. Всички книги на Максим Бехар могат да бъдат разгледани в официалния сайт www.beharbooks.com.

Обратно към всички новини от агенциите