Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

ЯНА ГЕНОВА ПОЕ ПОСТА ЗАМЕСТНИК - КМЕТ ПО КУЛТУРАТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА


VARBANOV PUBLIC RELATIONS


ЯНА ГЕНОВА ПОЕ ПОСТА ЗАМЕСТНИК - КМЕТ ПО КУЛТУРАТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

София, 23.11.2023 г. / Яна Генова зае поста заместник – кмет по културата в екипа на Васил Терзиев. Информацията, която официално не е комуникирана от ПР-ите на кметството, бе потвърдена от няколко наши източника.

Генова сяда в стола на Мирослав Боршош, който пое поста на 11 май 2021 г. от доц. Тодор Чобанов. 

"Щастлива съм всеки пък, когато социолози и икономисти говорят за култура. Ангажирам се да работим повече върху това културната политика на Столична община да бъде основана на повече данни и анализи, а през януари 2024 г. ще проведем дискусия за Календара на културните събития на София.", каза Генова по време на дискусия, която се провежда в Регионалният център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ , с насоченост икономика на културата. 


Яна Генова е завършила „Културология“ в Софийския университет. Занимава се с културен мениджмънт от 1995 г., сътрудничи на международни организации и програми за подкрепа на преводната литература и качественото книгоиздаване, предимно в страните от Източна Европа и Балканите. Управлява неправителствената организация за култура и литература „Следваща страница“ от 2001 г, а през 2016 г. основава Къщата за литература и превод в София и първата в България устойчива международна резидентска програма за писатели и литератури преводачи от български език. Старши експерт и оценител в програмите за култура на Европейския съюз. Съосновател на детската платформа за окуражаване на четенето „Книговище“. Автор и съавтор на изследвания върху книжния сектор и политиките за книгата. Само две години след включването на Къщата за литература в Европейската мрежа на преводаческите центрове RECIT е избрана за президент на борда на мрежата. 

На добър час!

 

 

Обратно към всички новини от агенциите