Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Клет България с нова обучителна програма за млади учители


d:istinkt


Клет България с нова обучителна програма за млади учители

Издателство “Клет България” започна нова поредица от онлайн обучения в подкрепа на начинаещите педагози в предучилищното образование - “Млад учител”. Менторите в програмата са професионалисти с богата експертиза както в преподаването, така и в управлението и обучението на педагогически кадри. Участие ще вземат дългогодишни директори на детски градини, автори и консултанти на образователни издания и други. Сред специалистите, които ще говорят, са арт терапевта Гергана Аврамова, д-р Марияна Костадинова, доц. д-р Райна Захариева и психологът Маргарита Врачовска. Те ще предадат своя опит и ще дадат важни насоки за растеж на специалистите, които са в началото на своето професионално развитие. Онлайн обученията са напълно безплатни и ще се провеждат веднъж месечно. 

Първата тема, с която стартира инициативата през този месец, бе “Перспективи за професионално развитие на младия учител в детската градина”. В обучението се включиха над 550 участника от цялата страна, като едва 15% от тях имат повече от 5 години опит. Графикът на предстоящите събития може да бъде открит на официалния сайт на издателство “Клет България”. 

“Младите учители са изправени пред множество предизвикателства и трудности, когато започват своето кариерно развитие. Стартирахме програмата “Млад учител”, защото е важно те да получат ползотворни съвети и насоки, да знаят, че не са сами в този процес и че могат да открият доверен партньор в наше лице”, коментира д-р Ангел Манчев, организатор на програмата и ръководител търговски екип в направление "Предучилищно образование". 

В програмата ще бъдат обхванати различни теми и аспекти от ежедневната работа на педагозите. Менторите ще споделят методически и практически насоки от своя опит, както и ефективни инструменти за провеждането на един наистина успешен учебен процес в детските градини и подготвителните групи в училище. 

Обратно към всички новини от агенциите