Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

MET Group назначава Александър Алтинг фон Геусау за нов член на Изпълнителния съвет


Paragraph 42


MET Group назначава Александър Алтинг фон Геусау за нов член на Изпълнителния съвет

Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group назначи Александър Алтинг фон Геусау за нов Съветник на изпълнителния директор. На тази новосъздадена длъжност той ще бъде член на Изпълнителния съвет на МЕТ Holding и ще отговаря директно пред председателя и главен изпълнителен директор на Групата – Бенджамин Лакатош. 

Александър Алтинг фон Геусау е опитен ръководител в областта на корпоративните финанси с над 25-годишен опит в Азия и Европа. Неговият богат набор от умения ще има значителен принос за стратегията за растеж на MET. 

От 2003 г. той е управляващ директор "Комунални услуги и възобновяеми източници" в ING Bank в Лондон и играе важна роля в различни секторни проекти в контекста на развитието на енергийния преход. В качеството си на глобален ръководител на сектор "Комунални услуги" в ING той отговаряше за управлението на кредитен портфейл в размер на няколко милиарда евро и активно ръководеше многобройни стратегически сделки за повечето големи комунални услуги.

Александър Алтинг фон Геусау се присъединява към ING през 1997 г. в отдела за проектно и структурирано финансиране в Сингапур, след което се премества в отдела за корпоративни финанси в Хонконг през 1999 г. и става ръководител на сектор "Комунални услуги" в Азия. Преди да се присъедини към ING, в продължение на 10 години той работи като адвокат по корпоративно право в международна адвокатска кантора в Сингапур, Ротердам и Ню Йорк. Притежава магистърска степен по право от Лайденския университет в Нидерландия.

Обратно към всички новини от агенциите