Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Кметът Мюмюн Искендер и ОбС – Минерални бани се заклеха


PR Sales


Кметът Мюмюн Искендер и ОбС – Минерални бани се заклеха

Първото си заседание за този мандат проведе новоизбрания Общински съвет в Минерални бани от 11,00 часа днес. То бе свикано от областния управител г-жа Гинка Райчева, която също присъства на заседанието. Церемонията започна с химните на Република България и Европейския съюз.

Областният управител приветства новоизбраните общински съветници, кмета на общината и кметовете на кметства за новия им мандат и им пожела ползотворна работа, диалог и съгласие в името на община Минерални бани. Чест е за мен да открия първото заседание на новосформирания Общински съвет по волята на избирателите от тази община. Вълнувам се, защото днес за първи път откривам общинска сесия и то точно в населеното място, където аз преди много години, през 1982-ра започнах като учител за първи път в училище „Проф. д-р Асен Златаров”. 

Искам да ви поздравя най-напред с избора ви и доверието на хората от общината, което спечелихте вие, кметовете и общинските съветници за високите позиции, които ви отредиха избирателите от тази община с прекрасни условия и много красива природа, подчерта областният управител г-жа Гинка Райчева. Предстои ви да положите клетва, един акт на обвързаност с всички хора от общината. С тази клетва вие ще поемете задължението да вземате правилните решения, да правите политика за просперитет на тази община и за благоденствието на хората в нея. 

Полученото доверие е удовлетворение и чест за всеки един от вас от една страна. От друга страна обаче  то е огромна отговорност и задължение към хората, гласували това доверие. Вярвам, че през следващите 4 години ще вземате решенията си мъдро и с професионализъм за да може не само да задържите, а да превърнете общината в едно още по-привлекателно място за живот, едно кътче от нашата област, в което всички да идват с усмивка и да си тръгват удовлетворени, каза още г-жа Гинка Райчева.

Областният управител Гинка Райчева връчи на новия кмет на община Минерални бани атрибутите на властта – огърлица и символичен ключ. През последните три мандата свършихме много полезна работа за община Минерални бани, надявам се, че през този четвърти мандат няма да можем да свършим всичко, но ще продължим в същата посока. То и в това е смисълът на тези мандати, развитието на общината да не прекъсва никога, каза в словото си кметът Мюмюн Искендер. Основни проблеми бяха решени, но свършиха ли очакванията на хората – не. Предстои още много работа и всички заедно, както дотук сме работили, тя ще е за всички еднакво и справедливо. Наистина Минерални бани е национален курорт и той трябва да бъде сърцето на Хасковска област, на Южна България и на цялата страна с лековитите си води. Администрацията е много добре подготвена, но ние в определени моменти имаме затруднения с държавната власт. Във ваше лице се надявам, че ще имаме сериозната ви подкрепа. Без държавната администрация няма да успеем да свършим, онова, което е набелязано за този мандат, каза още г-н Мюмюн Искендер.

Клетва в заседателната зала на общината положиха новоизбраният стар кмет на Минерални бани Мюмюн Искендер от ДПС, новите 13 общински съветници и кметовете на населени места. Секретарят на на Общинската избирателна комисия в Минерални бани Милена Петкова връчи удостоверенията на новоизбраните общински съветници и кметове на населени места.

На заседанието бе избран председател на местния парламент. Сесията бе ръководена от най-възрастният общински съветник Ахмет Юнлюсой от ДПС. Тя включваше една единствена точка – избор на председател на Общинския съвет. За председател бяха предложени две кандидатури. Първото предложение дойде от съветническата листа на ДПС, като за председател бе предложен Общинския лидер на ДПС Екрем Зейнур. Съветниците от опозицията предложиха председател да си остане досегашният председател на местния парламент Мехмед Лятиф. След проведеното тайно гласуване за председател с 11:2 гласа бе избран Екрем Зейнур.

Обратно към всички новини от агенциите