Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

ЙОАННА-ИЗАБЕЛЛА ВЪРБАНОВА - ТРИ ГОДИНИ НА СЦЕНАТА НА ТЕАТЪР СОФИЯ


VARBANOV PUBLIC RELATIONS


ЙОАННА-ИЗАБЕЛЛА ВЪРБАНОВА - ТРИ ГОДИНИ НА СЦЕНАТА НА ТЕАТЪР СОФИЯ

На 31-ви октомври 2020 г., точно преди 3 г., бе професионалния дебют на Йо на сцената на Театър София. Спектакълът - "Кашонът". Йоанна - Изабелла се справи блестящо, аплаузите в салона бяха сърдечни, спонтанни и дълги. След това, поради диктата на Ковид, който взимаше поредна жертва - хора и близки умираха, други се разболяваха тежко, а и сред артистите беше нелеко изпитанието, съдбата й предостави шанса да се докаже като през две седмици трябваше да успее да влезе в четири нови роли в различни заглавия. "Нищо не губя, папа! Ще опитам. А и нека това е тест и изпит - за мен самата, а и за пред колегите. На сцената, както и в спорта, ВСИЧКО се вижда и се доказва пред публиката!", бе категорична нашата дъщеря и се впусна с този професионален маратон. Не ни оставаше нищо друго, освен едно - да я насърчаваме, да я подкрепяме, да я окрилим и да й вдъхнем кураж и сили. Йо е от хората, които са с твърд характер и воля, с чиста душа и сърце. Няма на кога да се разчита просто ей така да подаде ръка или да помогне. Жестока и безмилостна конкуренция, всякакви ситуации, дори удари под кръста - всички в битка срещу всеки, с цел - да се наложат и успеят! 
Меги и аз сме хора на изкуството - съпругата ми завърши НАТФИЗ (режисура на монтажа), аз - оперно пеене и журналистика, с опит на сцена. Хванахме сценариите, започна четене и учене на ролите почти денонощно с Йо. Изпитване, повторения, гледане на записи, разшифровка на мизансцен, репетиции в хола и повторения - до припадък. Йо се подготви, излезе, зашити се, направи четири много добри заявки на сцената, и най-важното: доказа се. А след това последва и поканата от директора Ириней Константинов към Йо - да се присъедини към трупата. Последваха: "Развратникът", "Женитба", "Олд Сейбрук", а по-късно "Пер Гюнт", "Петра фон Кант", "Феята от захарницата" ... Това е пътят й, самата истина, която явно дразни и вбесява завистници, злобни съпернички, комплексари, ръкоблудни похотливци, с авторство на низки и долни измислени лъже-сюжети в долнопробни пасквилни фабрики.
Да добавя сред успеха й: номинацията на кинофестивала в Ница за Йо, участията й в "Не така, брат!", "Скъпи наследници" и "С река на сърцето". 
Скъпа наша Йо, желаем ти да разпериш още по- широко крилете на твоя талант и дарование, да се издигаш и стоиш винаги високо - в живота и на сцената, да вярваш, да сбъдваш, да блестиш! С теб сме! Успехи, здраве, уповавай се на Бог, който ще те закриля и води! Отстоявай своето достойнство, своята свобода, пази и развивай  висок безкомпромисен професионализъм, върви по пътя смело и чест, бъди силна и мъдра! Бъди Светлина! На добър час! 

/Иван Върбанов, журналист и Миглена Дамянова, издател/

Обратно към всички новини от агенциите