Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Аларик Секюритис е първата българска компания, която стартира стратегическо партньорство с борсовия гигант Nasdaq


Paragraph 42


Аларик Секюритис е първата българска компания, която стартира стратегическо партньорство с борсовия гигант Nasdaq

Сътрудничеството е предпоставка за осигуряване на по-добра инвестиционна среда у нас и достъп до най-актуалните финансови данни в реално време

 

Аларик Секюритис стартира стратегическо партньорство с една от най-големите борси в света – Nasdaq. Това е първият инвестиционен посредник у нас, който осъществява подобно престижно сътрудничество. Компанията подписа споразумение за интеграция на финансови данни, предоставяни в реално време от световния борсов гигант – еталон за златен стандарт на капиталовите пазари. По този начин, тя ще предостави достъп до навременна и качествена информация на всички свои клиенти и партньори, търгуващи през разработените свои собствени платформи за търговия с ценни книжа. Ежедневно, сделките, които осъщестява през тях, са на стойност около 1 млрд. долара, като близо 1/3 се изпълняват чрез самия борсов оператор.

 

Партньорството на Аларик Секюритис с Nasdaq е не само значима стъпка в развитието на компанията, но и голямо постижение за българската финансова общност като цяло. То е предпоставка за подобряване на инвестиционната среда чрез осигуряване на достъп до най-актуалните и надеждни данни в реално време (т. нар. „real-time market data“)[1]. Предоставянето на навременна, точна и висококачествена информация е от съществено значение за отличното обслужване на клиенти и партньори, което е основна мисия на компанията.

 

„С радост обявяваме сътрудничеството, като поредна крачка напред в мисията ни за отключване на нови възможности за стимулиране развитието на финансовия сектор. Тя символизира значителен скок за Аларик Секюритис и подчертава непоколебимия ни ангажимент да предоставяме висококачествени продукти и услуги.  Целта ни е да продължаваме да утвърждаваме позицията си на лидер в иновациите и предлагането на най-ефективни решения, в отговор на пазарното търсене“, сподели Антон Панайотов, основател и изпълнителен директор на компанията.

Мениджърският екип на Аларик Секюритис отбеляза старта на сътрудничеството с участие в откриване на търговската сесия на фондовия пазар в сградата на Nasdaq /Opening Bell Ceremony/, провела се в Ню Йорк на 26 октомври. Заедно с Антон Панайотов, на церемонията присъстваха Николай Стойков – управляващ партньор и риск мениджър, и Иван Такев – мениджър финансови пазари. 

Като част от партньорството, компанията ще споделя опита си с използването на актуални пазарни данни и ще изготвя релевантно съдържание, което илюстрира важността на предоставянето на информация „в реално време“ за успешната търговия и инвестиции в съвременния финансов сектор. Заедно с Nasdaq, компанията предстои да разработи и съвместно проучване в тази област. 

 

На българския капиталов пазар, Аларик Секюритис се фокусира върху предоставянето на лесен, бърз и информиран достъп до нискорискови финансови продукти, които до момента са били предназначени главно за големи и институционални инвеститори. Тези продукти целят максимален растеж на индивидуалния капитал, съобразен с текущите пазарни условия, като достъпът до тях се осъществява чрез собствена иновативна онлайн платформа за инвестиции.

 

 

За Аларик Секюритис:

Аларик Секюритис е водещ лицензиран брокер-дилър, който извършва дейност в целия Европейски съюз и е регулиран от Комисия за финансов надзор (КФН) и Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA). Основана е през 2011 г. и има централен офис в София, България, и присъствие в Лондон, Люксембург и Истанбул.

Компанията разполага с екип от над 100 специалисти и експерти в областта на капиталовите пазари и има установени партньорства с водещи финансови институции като Goldman Sachs, ABN Amro, Bank of New York Mellon, Barclays, Nomura, UBS, Julius Bar, Deloitte, Banque Internationale à Luxembourg и други.

Аларик Секюритис разполага със значителен технически капацитет и висока свързаност и предлага богат набор от собствени технологични решения за търговия на американските фондови пазари (търговски платформи Hammer, Hammer Lite, Hammer Lite Plus).  Тези решения задоволяват разнообразните нужди на клиенти от различни профили – от начинаещи до активно търгуващи професионални трейдъри. Чрез Hammer Lite, kомпанията предлага и възможности за търговия без комисионна такса (commission-free-trading в акции и опции).

 


 
[1] Данните на Nasdaq са използвани от анализатори от водещите световни хедж фондове, управляващи дружества и инвестиционни банки. 

Обратно към всички новини от агенциите