Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Историите на успеха и атрактивните кариерни перспективи в Kaufland България ще бъдат представени на форум в Берлин


Proximity


Историите на успеха и атрактивните кариерни перспективи в Kaufland България ще бъдат представени на форум в Берлин

Членове на екипа на компанията ще се срещнат с наши сънародници, живеещи в Германия, за да им разкажат за разнообразните кариерни възможности и да ги мотивират да се върнат в родината

Kaufland България ще участва в кариерен форум в Берлин, Германия на 22 октомври (неделя). Събитието се организира от Министерството на труда и социалната политика и Агенция по заетостта. Основната му цел е да срещне българите, които учат, живеят и работят в Германия, с водещи работодатели от България, които да ги запознаят с атрактивните възможности за кариерно развитие в родината им.

Лидерът в сектора на модерната търговия в страната ще се включи с кариерен щанд и презентация, а представители на компанията ще разкажат за разнообразните кариерни възможности и атрактивни условия, които Kaufland България предоставя на своя екип. Ще споделят лични истории за работната атмосфера, отборния дух, приобщаващата среда и ръководния стил в един от най-големите работодатели в страната, както и какво е да си част от екипа на отличената като любим международен работодател компания от единствената изцяло потребителска класация в България My Love Marks.

Домакин на инициативата ще бъде Посолството на България в Берлин. Събитието е напълно безплатно, а всеки, който иска да присъства, трябва да попълни формуляр за регистрация, който може да бъде намерен тук

Kaufland традиционно подкрепя подобни инициативи, насърчаващи българите, които учат, живеят и работят в чужбина, да се завърнат в родината си. Компанията е един от първите партньори на платформата Bulgaria Wants You от самото й създаване през 2020 г. Като част от сътрудничеството си с нея, броени дни след форума в Германия, в началото на ноември, Kaufland ще вземе участие в събитие във Виена.

Ключова роля в привличането на българите да се завърнат в родината Kaufland отдава на атрактивните си възможности за кариерно развитие и обучение, работата в международна среда и високата екипна култура. През миналата година компанията, която е лидер в ритейла и един от най-големите работодатели в страната, предложи на своите служители над 150 специализирани обучения и програми за преквалификация, в които се включиха повече от 6 400 служители. Инвестицията в обученията за екипа е близо 400 000 лева.

Освен възможностите за обучение и развитие, за своя екип от близо 7 000 души Kaufland предоставя сигурна и стабилна работна среда и обширен социален пакет от над 17 придобивки. Той включва допълнително здравно осигуряване, спортни карти на преференциални цени, месечни ваучери за храна на стойност 200 лева, гъвкаво работно време със заплащане до минута и още много други. Екипът на компанията има възможност да работи в многоезична международна среда, да споделя опит и идеи с колегите си от всички държави, в които Kaufland оперира, и да участва в различни инициативи и доброволчески акции, свързани с опазването на климата, спортни събития, корпоративна социална отговорност и още много други.

Благодарение на тези инициативи, Kaufland успява да поддържа стабилен екип. Близо 50% от него продължават своето професионално развитие в компанията над 5 години, а 80% от ръководителите са вътрешно развити и повишени.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 000 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

 

Обратно към всички новини от агенциите