Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

EDGE Group подписа две споразумения за стратегическо партньорство в България


Paragraph 42


EDGE Group подписа две споразумения за стратегическо партньорство в България

EDGE Group, една от водещите компании за усъвършенствани технологии и отбрана в света, подписа две споразумения за стратегическо партньорство с ключови партньори в България. 

Най-големият държавен конгломерат в сферата на сигурността и отбраната в Обединените арабски емирства (ОАЕ) обяви сътрудничеството си с ТБС ЕООД – международна търговска компания, предоставяща едни от най-иновативните технологични решения за опазване на земя, въздух и космос в световен мащаб, и Самел-90 АД, производител на голямо разнообразие от високоефективно електронно оборудване и комуникационни системи.  

Церемониите по подписване на двата меморандума са част от визитата на делегация на EDGE Group в България. По време на посещението, членове на висшия мениджмънт на конгломерата се срещат с представители на местната власт на високо ниво и партньори от индустрията. Те представят възможностите, които притежава EDGE Group, обсъждат потенциални посоки на съвместно сътрудничество и разширяване на присъствието си в региона на Източна Европа.

„С утвърждаването на тези партньорства, правим още една крачка напред, към изпълнение на стратегията за развитие на компанията, и съдействаме за установяването на глобални сътрудничества в областта на отбраната, с добавена стойност и за двете страни. Нямаме търпение да разширим присъствието си в Източна Европа и да поставим своя отпечатък върху развитието на отбранителната индустрия в България“, каза Омар Ал Зааби, президент на клъстър „Търговия и оказване на подкрепа на мисии“ в EDGE Group. 

EDGE Group и ТБС ЕООД ще търсят възможности за съвместни действия в посока разширяване на международната търговия, трансфер на знания и ноу-хау, изследвания и разработки в областта на космическите научни технологии, кибер- и комуникационна сигурност, придобиване на сухопътни превозни средства и стрелкови комплекси.

Като част от споразумението със Самел-90 АД, двете организации ще търсят споделени бизнес възможности в редица области на електронно развитие. Понастоящем, българската компания специализира в производството на широка гама от продуктови групи като: радиосмутители за заглушаване, оборудване за наблюдение, устройства и механични части, сателитни компоненти.

Обратно към всички новини от агенциите