Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Деветият фермерски пазар на Lidl за тази година е в Созопол


d:istinkt


Деветият фермерски пазар на Lidl за тази година е в Созопол

Деветият фермерски пазар на Lidl за тази година отново е край морския бряг. След Балчик, този уикенд от 01.09 до 3.09 на ул. "Созополски манастири" 26 в Созопол своята продукция ще изложат десет участници, четирима от които се включват за първи път.

 

Вкусните десерти и мини хрупкави вафлички на софийския бранд Miss&MrFit ще направят своя дебют. Продуктите са без добавена захар, с уникален вкус и аромат. За направата на десертите се използва какаово и кокосово масло, пшенично брашно и нискомаслено мляко на прах. Не съдържат мазнини или глюкозно-фруктозни сиропи. Подходящи са както за спортисти и деца, така и за хора с влошена инсулинова чувствителност.

 

Сред новите участници в Созопол е Илияна Стоилова от димитровградското с. Крум. Благодарна за подкрепата, която Lidl оказва на българските фермери, тя с удоволствие ще представи своите вкусни и уханни пъпеши директно на клиентите. С плодове от слънчевите градини на село Брестник ще се включи и Антон Георгиев, който вижда във фермерските пазари на Lidl истинска полза за земеделците. Той ще изложи свежи праскови и грозде. Мед и пчелни продукти от екологично чистия район край варненското село Гроздьово пък ще предложи Стефан Николов. Неговият пчелин се намира в близост до вековните гори на Шерба и Лонгоза и всичко, което произвежда е с гаранция за качество и чистота.

 

Останалите участници, чиято продукция ще бъде представена в Созопол този уикенд, вече са познати от предишните издания на фермерските пазари на Lidl. За почитателите на апетитната лютеница и вкусните сладка и сиропи, „Том Консерв" ще изложи своята прясна продукция. От брандовете, които предлагат напитки, ще могат да бъдат открити кюстендилските сокове от плодове от собствени градини на "100 Процента Био" и  вината "Мелнишки пирамиди" на Бисер Кьосев от село Левуново. Свежи и качествени краставици и домати ще има на щанда на Радостин Стоянов от Бургас, а Димитър Матушев от село Буково, Първомайско ще нареди мед и пчелни продукти. За феновете на доброто и качествено месо, "Риламес" ще се включи с разнообразна гама от месни продукти.

 

Фермерските пазари на Lidl са част от последователната политика на веригата в подкрепа на родните производители, за които участието е напълно безплатно, като компанията не само предоставя своите паркинги, но поема и всички разходи по организацията и комуникацията на събитията. В досегашните над 40 издания на пазарите над 140 фермера от 74 населени места са предложили на посетителите богато разнообразие от свежи сезонни зеленчуци, био продукти,  хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури, като всяка година броят на производителите и посетителите се увеличава, а разнообразието става все по-голямо. 

Обратно към всички новини от агенциите