Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland Business Academy бе отличена в конкурса Employer of Choice


Proximity


Kaufland Business Academy бе отличена в конкурса Employer of Choice

Инициативата на компанията Kaufland Business Academy получи приза в категорията „Студентски активности и подбор“

Кaufland България взе приза в категорията „Студентски активности и подбор“ с инициативата си Kaufland Business Academy в четвъртото издание на Employer Of Choice Awards. Конкурсът има за цел да отличи компаниите с успешни проекти в сферата на човешките ресурси. В тазгодишното му издание бяха номинирани над 60 организации, които участваха с над 130 проекта в 14 категории. Всеки от кандидатстващите проекти бе оценяван от независимо жури, съставено от международни експерти.

Отличената инициатива Kaufland Business Academy се реализира в партньорство с Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и е една от най-новите на компанията. Програмата за бъдещите поколения лидери, организирана от водещия ритейлър, е насочена към студенти, имащи за цел да създадат успешна кариера в полето на модерната търговия. Общо 30 младежи от различни специалности в УНСС взеха участие в пилотното издание на първата по рода си инициатива в страната. По време на академията те имаха възможност да придобият практически ориентирани знания и умения. За целта Kaufland осигури включването на редица доказани професионалисти от екипа си, които имат богат опит в различни области на сектора на модерната търговия у нас, като лектори в програмата.

„Фактът, че само няколко месеца след началото на Kaufland Business Academy получихме първото си отличие, може само да ни радва. В Kaufland полагаме целенасочени усилия за скъсяване на дистанцията образование-бизнес и повишаване на практическите знания на учениците и студентите. Академията е една от най-новите ни програми, но безспорно се доказа като изключително успешна. Оценяваме високо полученото отличие и вярвам, че то ще ни зареди с много хъс за покоряването на още по-високи върхове както с Kaufland Business Academy, така и с останалите ни инициативи“, каза Мила Вълкова, Старши мениджър „Подбор, работодателска марка и мотивиране и задържане“.

„Добавената стойност за студентите от Kaufland Business Academy безспорно е голяма и те тепърва ще берат плодовете от участието си. Невероятната възможност да се докоснат до професионалисти с доказан опит, практически обучения и реалната ритейл среда е нещо, което със сигурност липсваше пред младите специалисти. Щастлива съм, че имах възможност да съм част от организационния екип на инициативата и нямам търпение за следващото издание, в което да срещнем новите лидери в сектора на модерната търговия“, сподели Нели Станева, бизнес асистент на изпълнителния директор на Kaufland България.

„В началото на Kaufland Business Academy ми направи впечатление, че хората, които ме заобикалят – колеги и лектори, са изключително позитивни. Още тогава усетих, че съм направила правилния избор, като се включа в академията. Благодарна съм, че като част от участието ми в инициативата имах възможност да започна стаж в Kaufland и да направя своите първи професионални стъпки“, каза Цветелина Панева, студент във 2-ри курс в специалност Регионално развитие, която е част от 30 студенти-участници.

Обучението на студентите се състоя от шест разнообразни и интересни модула и започна на 9 март. Целта на лекциите бе не само да им даде теоретична основа, но и да ги запознае с реални ситуации от бизнес ежедневието, със силна практическа насоченост. Сред заложените бяха теми като сплотяване на екипа и изграждането на идентичност и бранд. Разбира се, обърнато бе внимание и на тези, които отличават лидерите на пазара – прилагане на иновации, планиране на успеха и на инвестициите, както и позициониране на супербранд. Голяма част от студентите се включиха и в допълнителни обучения, а по-късно и проведоха стаж в избран от тях отдел в Централния офис на компанията. В момента професионалното развитие в компанията продължават над 1/3 от студентите, завършили академията.

Kaufland Business Academy е част от редицата обучителни инициативи на ритейлъра, имащи за цел да създадат „мост“ между образованието и бизнес практиката. Веригата е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти. Освен нея, компанията реализира още Практикантска програма за ученици в 11 и 12 клас, навършили 18 години, „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит и много други.

Повече информация за Kaufland Business Academy можете да намерите тук: (Включи се в Kaufland Business Academy | Kaufland


За Kaufland България: 

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Топ Работодател от международния независим институт Top Employers Institute. През изминалата година утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от близо 25 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и други.

 

Обратно към всички новини от агенциите