Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Пощенска банка спечели две международни награди за своите иновативни техники за подбор на таланти и изграждане на работодателска марка


Proximity


Пощенска банка спечели две международни награди за своите иновативни техники за подбор на таланти и изграждане на работодателска марка

Пощенска банка спечели две международни отличия в тазгодишното издание на престижния конкурс Employer Brand Stars Awards 2023. Наградите в силно конкурентните категории „Използване на дигитални технологии“ („Use of Digital“) и „Преживяване на кандидатите“ („Candidate Experience“) са признание за ангажимента на институцията в прилагането на иновативни стратегии и успешни работодателски практики. Като единствен победител от България, постиженията на Пощенска банка демонстрират нейния модерен подход при управлението на човешките ресурси и са поредното доказателство за иновативната визия за управление на своята работодателска марка.

Наградите Employer Brand Stars се присъждат на организации, които развиват работна атмосфера, максимизираща пълния потенциал на своите служители чрез установени политики и практики както на подбор, така и на ангажиране и задържане. В изданието през 2023 г. участие вземат компании и организации от над 30 държави, а кандидатурите във всяка от дванадесетте категории са между 30 и 120. Наградите са лимитирани, а оценяването в конкурса се извършва от международно жури, съставено от световно признати професионалисти, чрез холистичен подход и методология на базата на шест критерия: креативност, иновативност, планиране, изпълнение, ефективност и резултати.

В категория „Използване на дигитални технологии“ („Use of Digital“) се отличават онези компании, които ефективно интегрират дигитални стратегии в инициативи, свързани с работодателския бранд, в своята вътрешна и външна комуникация. Внедряването на иновативни приложения, атрактивно видео съдържание, платформи за електронно обучение и използването на геймификацията в дигитална и виртуална среда от страна на Пощенска банка, заедно с кариерния ѝ портал, затвърждават отговорността и усилията на финансовата институция за дигиталната трансформация на работното място и печелят заслужено отличие в категорията. 

Отдадеността на компанията за непрекъснато подобряване на преживяването на кандидатите е отличена и в категорията „Преживяване на кандидатите“ („Candidate Experience“). Програмите на Пощенска банка гарантират изцяло положителен опит за потенциалните нови служители от първоначалния процес на кандидатстване, през подготовката и започването на работа. Това отличие демонстрира непоколебимия ангажимент на компанията за осигуряване на безпроблемно, позитивно и интересно изживяване за кандидатите в процеса на тяхното привличане, както и за отглеждането на талантите от най-ранен етап.

„Изключително сме щастливи, че Пощенска банка отново се отличи като водещ иновативен работодател, модерен лидер на пазара с различен подход, смела визия за привличането на таланти и управлението на работодателската марка. В основата на нашите световно признати успехи в различни посоки стои екип от изключителни професионалисти, които ние високо ценим и целенасочено инвестираме в развитието им. Тези престижни глобални награди са поредното доказателство за реализирането на стремежа ни да бъдем еталон за успешно изграждане и позициониране на работодателската марка, което постигаме чрез нови подходи, нестандартни идеи и отличаващи ни проекти. Това поредно международно признание несъмнено ще окаже важно влияние върху позицията ни на предпочитан работодател на пазара и смятаме, че ще продължава да привлича изключителни таланти към нашия отбор на победители. В допълнение тези отличия затвърждават и ангажимента ни да създаваме корпоративна среда на споделени ценности и да предоставяме наистина незабравимо преживяване на своите служители и потенциални нови кандидати“, коментират от Пощенска банка.

 

Настоящите призове на Пощенска банка идват след награда в категорията „Стратегия на работодателската марка“ („Employer Brand Strategy“), която институцията получава в същия конкурс през 2022 г. за иновативния си подход, характеризиращ се с креативност, прецизно планиране, безупречно изпълнение и изключителни резултати, които впечатляват журито в конкурса. С отличието компанията затвърждава позицията си на лидер в цялостните стратегии за изграждане на работодателска марка. 

 

Последователните победи на Пощенска банка в конкурса Employer Brand Stars Awards са пример за нейната отдаденост към създаването на ангажираща и подкрепяща работна среда, както и за поставянето на забележителен стандарт в индустрията. Отличията са също така и истинско свидетелство за ангажимента на компанията към иновациите, ефективността и резултатите, позиционирайки я като ярък пример за отлични постижения в изграждането на работодателската марка в България и извън нея“, отбелязват от екипа на Employer Brand Stars Awards.

През годините Пощенска банка е отличавана многократно за своите иновативни решения в изграждането на успешен и мотивиран екип и в утвърждаването на силна работодателска марка. През 2023 г. банката е призната за „Топ работодател“ (Top Employer) в България със сертификат от международния независим Top Employers Institute. В конкурса на b2b Media Employer Branding Awards 2023 Пощенска банка е отличена с общо три награди в едни от най-атрактивните категории – „Creative Thinking“, „Excellence in Teamwork“ и „Employer Branding Innovation“.

Повече информация за предимствата и ценностите на Пощенска банка като водещ работодател, както и за свободните позиции и предложения за кариерно развитие, може да бъде открита на https://careers.postbank.bg/. 

Обратно към всички новини от агенциите