Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

LAVAZZA БЕЛЕЖИ ТРИНАЙСЕТА ГОДИНА НА КОРТОВЕТЕ НА УИМБЪЛДЪН


Chapter 4


LAVAZZA БЕЛЕЖИ ТРИНАЙСЕТА ГОДИНА НА КОРТОВЕТЕ НА УИМБЪЛДЪН

Lavazza празнува продължаващото си партньорство с Уимбълдън като официално кафе на Шампионата и потвърждава отдадеността на марката към спорта и британския пазар

Лондон, Великобритания (10 юли 2023 г.) – Водещата глобална италианска компания за кафе Lavazza се завръща на тазгодишния турнир от Големия шлем като официално кафе на Шампионата на Уимбълдън. Дългогодишното партньорство на Lavazza с Уимбълдън показва отдадеността на Групата да предлага първокласно и автентично кафе изживяване на феновете на тениса.

Шампионатът продължава от понеделник, 3 юли, до тази неделя, 16 юли 2023 г. По време на двуседмичния турнир Lavazza ще сервира перфектната чаша кафе на феновете на тениса, където и да се намират – на емблематичния централен корт на Уимбълдън или в уюта на собствения си дом.

„Партньорството ни с Уимбълдън е от тринадесет години и постоянно се задълбочава, докато продължаваме да споделяме качествено, автентично италианско кафе с всички любители на тениса и играчи от световна класа и на тазгодишното първенство.“ каза новият председател на Групата Джузепе Лаваца – „Партньорството на Lavazza с All England Lawn Tennis Club е свидетелство за непоколебимия ангажимент на Lavazza да подкрепя спорта в Обединеното кралство. Тенисът е в основата на семейството на Lavazza и ние сме щастливи да продължим да празнуваме отличния тенис на световната сцена на Уимбълдън.“

Страстта на Lavazza към тениса, която започна от Уимбълдън, изгради непоклатима връзка между марката и спорта от 2011 г. насам. През това време Lavazza сервира десет милиона чаши еспресо на фенове от цял свят. За тълпите, които обичат тениса, както на престижните терени на Уимбълдън, така и извън тях, на опашката, където зрителите с нетърпение очакват да влязат, кафе Lavazza ще бъде сервирано в различни класически и ексклузивни варианти.

В рамките на двуседмичния турнир, Lavazza ще предложи разнообразни видове автентично италианско кафе в повече от 70 точки: от деликатни, плодови и флорални аромати до богат, интензивен и плътен вкус. По време на турнира посетителите на Уимбълдън могат да опитат La Reserva de Tierra Colombia, бленд, синоним на съвършенство и устойчивост. Уникалната смес е създадена от кафе, доставено от общности, които участват в проектите за социална отговорност на фондация Lavazza, която подкрепя повече от 100 фермерски семейства за възстановяване на кафеени плантации.

Феновете на кафето и тениса могат да се насладят на перфектната чаша, като знаят, че устойчивостта винаги е била в основата на дългосрочната бизнес стратегия на Lavazza. Последните екологични и социални резултати от Доклада за устойчивост за 2022 г. включват:
За 98% от кафето, произведено от Групата, се използва възобновяема енергия;
25 милиона евро са инвестирани по пътната карта за устойчиво опаковане до 2022 г.;
66% от опаковките, използвани от цялото продуктово портфолио на Групата, вече могат да се рециклират, като целта е 100% до 2025 г. в съответствие с нашата Пътна карта за устойчиво опаковане;
Над 89% от отпадъците, генерирани от производствените предприятия, се оползотворяват и рециклират;
97% от растителните отпадъци от преработката на кафе в италианските заводи се превръщат в торове.


За тези, които не могат да посетят турнира тази година, Lavazza предлага изживяване на Уимбълдън в сърцето на централен Лондон, точно до Риджънт Стрийт. През септември 2021 г. Lavazza отвори първия магазин извън родината си Италия, който отразява ангажимента на компанията да инвестира на пазара в Обединеното кралство. Тази година представителния магазин получи истинска промяна на Уимбълдън. „Облечен“ в прочутото лилаво и зелено облекло на Уимбълдън, предната част на магазина е украсена с привличаща вниманието витрина с по-големи от реалните тенис топки, преобразяващи стената в изключителен дисплей, който превръща „Casa Lavazza“ в „Casa Wimbledon“ за двете седмици на турнира. От специален следобеден чай на тема Уимбълдън, с апетитен аромат от малини и сметана, до грабващата окото шоколадова топка за тенис: магазинът на Lavazza ще сервира вдъхновени от Италия лакомства на феновете на тениса в централен Лондон по време на турнира на Уимбълдън.

Отдадеността на Групата към света на професионалния тенис е непоколебима както за ключови събития от световна класа, така и за играчите. От 2019 г. Lavazza подкрепя изгряващата звезда Яник Синер. Сега класиран като №8 в света от Асоциация на професионалистите по тенис, италианският тенисист Яник стана най-младият носител на титла на ATP от 2008 г. насам, като спечели 2020 Sofia Open. 

В глобална план, Lavazza продължава текущите си партньорства с Roland-Garros и US Open до 2025 г., докато остава платинен партньор на Nitto ATP Finals 2021-2025, проведен в Торино.

За Lavazza Group

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот от над 2,7 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на съответните пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. 

Тя е активна във всички бизнес сектори и има операции на 140 пазара, с 8 производствени предприятия в 5 държави и над 5500 сътрудници по целия свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата.

Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията - сместа кафе - до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността да изпреварваме времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта - икономическа, социална и екологична - която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. 

„Събуждане за по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

За Уимбълдън: 

Шампионатът Уимбълдън е най-старият от четирите турнира от Големия шлем и единственият, който се играе на трева. Управляван от All England Lawn Tennis Club и организиран на територията на клуба, Уимбълдън се развива от частен клуб по крокет през 1868 г. до едно от най-големите годишни спортни събития в света и един от най-уважаваните спортни брандове. Посетете www.wimbledon.com и последвайте @wimbledon във всички основни социални медийни платформи.

Обратно към всички новини от агенциите