Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

„Вдъхновение Дунав“ представя редица възможности за туризъм


Proximity


„Вдъхновение Дунав“ представя редица възможности за туризъм

Проектът ще бъде в София на 9 и 10 юли от 16 до 21 часа в Южния парк

„Вдъхновение Дунав“ дава началото на първата си информационна обиколка в България, с която да събуди интереса на всички любители на природните и исторически забележителности в района на долното течение на р. Дунав. Тя започна 7 юли, петък, от Малката Виена – Русе, а на 8 юли се пренесе в Пловдив. От вчера жителите и гостите на София имат възможност да разберат повече за проекта. Представители на организацията очакват всички желаещи да научат за разнообразните възможности за туризъм в близост до столицата от 16 до 21 часа в Южния парк. Утре, 11 юли, вторник,  "Вдъхновение Дунав" ще посети Видин. Това ще бъде последната спирка от обиколката, а любителите на туризма могат да научат повече за проекта от 14 до 18 часа в Градски парк край реката.

Проектът „Вдъхновение Дунав“ има за цел да запознае жителите и гостите на градовете със интересните природни, исторически и спортни възможности в района на Долен Дунав и Източна Сърбия. Местността предлага удивителна природа, богато културно наследство, чудесни условия за активна почивка и незабравими кулинарни преживявания. Интересните възможности за туризъм са разположени в осем общини в района – Смедерево, Пожаревац, Велико Градище, Голубац, Майданпек, Кладово, Неготин и Зайчар.

„За мен проектът „Вдъхновение Дунав“ е изключителна възможност да преоткрием местността и да запознаем хората с възможностите за туризъм, които са на няколко часа път с кола. Районът на Долен Дунав и Източна Сърбия е скрита перла на Балканите. Там могат да бъдат разгледани от природни чудеса, през исторически забележителности от времето на Римската империя, до винарски, културен и спортен туризъм. Каня всички, които все още търсят следващото си място за почивка, да посетят събитията ни или да разгледат уебсайта ни“, споделиха представители на местните туристически организации в региона.

Районът на Долен Дунав и Източна Сърбия предлага редица интересни забележителности. Сред тях са Райкова пещера и Портите „Вратна“, които представляват естествени каменни мостове, образували се след пропадане на части от тавана на речната пещера. Местността разполага и с богата история, която е представена чрез манастира „Тумане” и различни римски забележителности. 

Любителите на велосипедите могат да преминат през някои от двата веломаршрута – ЕвроВело 6 или ЕвроВело 13, които крият различни възможности за допълнителен туризъм по своя път. Не на последно място посетителите на района могат да посетят галерия „Милена Павлович Барили” или да посетят културния маршрут „Пътят на римските императори и дунавският път на виното”.

Повече информация за проекта и пълно описание на забележителностите можете да намерите на https://vdahnoveniedunav.com/ 

Обратно към всички новини от агенциите