Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Дигиталните скаути на Yettel се приземяват на Hello Space 3.0


d:istinkt


Дигиталните скаути на Yettel се приземяват на Hello Space 3.0

Yettel се включва в третото издание на младежкия научен фестивал Hello Space на 29 юни от 9.00 до 17.00 ч. в София Тех Парк. Операторът, заедно със своите партньори от Център за безопасен интернет, ще представи атрактивни инсталации, с които ще предизвика деца и младежи да демонстрират своите знания за безопасно сърфиране в мрежата. Активностите са част от образователния куиз Digital Scouts, който за пръв път се пренася и в офлайн среда. 

Всички, които преминат успешно през предизвикателствата в шатрата на Yettel и покажат умения за справяне с опасностите в интернет, ще получат и специални подаръци. Инсталациите, които  ще изпитват знанията на децата, са посветени на 4 теми: „Непознати онлайн“, „Фалшиви новини“, „Сигурност и защита в интернет” и „Онлайн тормоз”. Сред задачите, пред които ще се изправят участниците, са създаване на силна парола, разпознаване на фалшиви новини онлайн и справяне с казуси за реални ситуации, в които младежите попадат ежедневно в интернет. 

Под формата на игра децата ще се запознаят с важните теми за онлайн тормоза, споделянето на лична информация и разговорите с непознати в дигитална среда. Специалисти от Yettel и Центъра за безопасен интернет ще помагат на младежите да достигнат до правилните отговори, за да могат те да бъдат по–информирани и да не стават жертви на злонамерени онлайн практики. Всеки, който отговори правилно на въпросите във всяка от четирите инсталации, ще може печели награда. 

Безопасността на тийнейджърите и ангажирането им с темите за сигурността и опасностите в онлайн средата е основната задача на образователната играта Digital Scouts. Тя е част от дългосрочната програма на Yettel „Безопасен интернет”, която до този момент е достигнала до близо 60 000 деца и младежи с информация за опасностите в интернет пространството и съвети как да ги избягват.  В края на лятото ще се проведе и петото дигитално издание на образователната игра, в което участниците ще отговарят на 12 въпроса за киберсигурността и ще участват томбола за страхотни награди.

Темата за сигурността онлайн е и една от приоритетните в стратегията за устойчиво развитие на телекома, който си е поставил амбициозната задача да ангажира с посланията за безопасен интернет 40 000 деца всяка година чрез инициативи като Digital Scouts, както и да помага ежегодно на 10 000 души да развиват дигиталните си умения.

Младежкият научен фестивал Hello Space се провежда за трета поредна година и представя на малки и големи завладяващи научни работилници, интерактивни изложби, интересни беседи и вълнуващи демонстрации по темите на космоса, науката и технологиите по методите на SТЕAM. Входът е свободен, необходима е само предварителна регистрация на следния линк, а повече информация за събитието ще откриете тук.

Обратно към всички новини от агенциите