Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Разнообразие от летни придобивки за служителите на Kaufland България


Proximity


Разнообразие от летни придобивки за служителите на Kaufland България

През летния сезон служителите на компанията 
се възползват от краткия петък и гъвкавото работно време


Kaufland България е един от най-големите работодатели в страната с над 6 600 служители. Затова управлението на толкова голям екип е не само огромна отговорност за компанията, но и нейно призвание и мисия. 

Kaufland поставя грижата за служителите и тяхното благополучие в центъра на работодателската си политика. Като част от мерките в тази посока компанията целогодишно осигурява на всеки служител широк пакет от над 17 социални придобивки. Сред последните новости за екипа на компанията са изплащането на 600 лв. за раждане или осиновяване на дете, както и добавянето на още един допълнителен ден отпуск. Така служителите на Kaufland вече се радват на 22 дни платен годишен отпуск. Също така, за членовете на екипа с 5 или повече години трудов стаж се прибавя още един. Освен това, всеки служител с навършени 5 години в компанията може да се възползва от 3 месеца творчески отпуск. Грижата за хората е сред ключовите приоритети на компанията, затова и инвестицията, която Kaufland България прави в социални придобивки само за 2022 г. е над 7 млн. лв.

През летните месеци безспорно най-често използваната придобивка от екипа в Централния офис на Kaufland България е краткият петък. Благодарение на по-късия с 3 часа работен ден, служителите могат да удължат уикенда си и да го прекарат на морето или в планината. Екипите в другите две структури на компанията – Централен склад и магазинна мрежа пък имат възможност да се възползват от гъвкавото работно време. По този начин Kaufland България позволява на служителите си да са заобиколени за по-дълго от близките си или да се откъснат от служебните задължения, което води до подобрение на благосъстоянието им и по-висока удовлетвореност.

В допълнение към това и като част от дългогодишните си действия за насърчаване на здравословен начин на живот, Kaufland предлага разнообразни възможности за спорт на своя екип. Служителите в Централен офис могат да се възползват от комфорта на специално изградения фитнес, а на територията на логистичната база на компанията в с. Стряма се намира просторно футболно игрище. От своя страна, Kaufland България стартира проект за разполагане на масажни столове в социалните помещения, които благоприятстват пълноценната почивка на екипа. Освен това, Kaufland регулярно организира различни спортни мероприятия и активности, които да допринесат за активния живот на всеки член на екипа – йога ден, събития с професионалисти от различни области, участие в Legion Run, футболни турнири и др.

Служителите на компанията могат да се възползват и от над 250 вида отстъпки в разнообразни категории за различни услуги и стоки на местно и национално ниво. Те предлагат възможност и за намаления при пътуване и настаняване, с които лесно, бързо и изгодно може да се планира семейната почивка през летните месеци.

Освен краткия петък, гъвкавото работно време, възможностите за спорт и отстъпките, които са сред най-подходящите и предпочитани придобивки през лятото, Kaufland осигурява на всички свои служители редица други придобивки. Сред тях са допълнително здравно осигуряване, спортни карти на преференциални цени, месечни ваучери за храна на стойност 200 лв., подаръчен пакет и бонус за раждане или осиновяване на дете в размер на 600 лв., възможности за развитие, подаръци за Коледа, Великден и други. Важна част от придобивките са и обученията за служителите, в които през 2022 г. се включиха 6 400 души от екипа, а инвестицията на компанията се равнява на над 380 хил. лв.

Благодарение на успешните си работодателски практики вече пет поредни години Kaufland България е сертифицирана като Top Employer (Топ Работодател) от международния независим институт Top Employers Institute. В допълнение, от началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 30 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, Career Show Index 2023, True Leaders ICAP и други.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

 

 

Обратно към всички новини от агенциите