Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Фермерският пазар на Lidl този уикенд е в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“


d:istinkt


Фермерският пазар на Lidl този уикенд е в  к.к. „Св. Св. Константин и Елена“

Този уикенд фермерският пазар на Lidl гостува на курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена“. На 23, 24 и 25 юни на паркинга пред магазина добре познати български производители и занаятчии, както и 4 изцяло нови участници очакват с вълнение да представят на посетителите богатия избор от свежи сезонни продукти, доставени директно от родните градини и полето. 

Подкрепата на веригата за местните производители продължава да се разширява. В този трети по Черноморското крайбрежие фермерски пазар жителите и гостите на комплекса имат възможността да избират сред разнообразни плодове и зеленчуци, млечни и месни продукти, сладка, мед и вино.

 

Свежи био сокове от зелена, червена ябълка, ябълка и морков ще предложат „100 Процента Био“  ООД от гр. Кюстендил. Сред местните предложения на пазара са плодовите био вина „Дионисий”, богатата палитра от млечни продукти на варненската ферма “Овчарника“ и натуралните лешникови, орехови, бадемови ядки и боб на ЗП „Димитър Панчев“ от Варна. 

Този уикенд на фермерския пазар участват четирима нови производители, които ще представят за първи път своята продукция пред клиентите на Lidl. Сред тях са обичаните череши и ягоди от градините на земеделския производител от гр. Генeрал Тошево Мирослав Бисеров, свежите зелени салати, чесън и лук на ЗП „Теодора Димитрова“ от с. Тополи и доматите и краставиците на ЗП „Фильо Михайлов“, с. Солник, общ. Долни Чифлик. 

 

Желаещите да украсят градините и балконите си за лятото, могат да избират от цветята на ЗП „Камен Иванов“, гр. Добрич, който също се включва за първи път на фермерски пазар на Lidl. За трети път ще участва варненката Бойка Родопска, художник изпълнител, която изработва разнообразни красиви накити от смола с вградени цветя. 

 

„В моята „Красотворилница“ посетителите имат възможността да изработят свое истинско ботаническо бижу, вдъхновено от красотата в природата. Благодаря на Lidl за възможността да споделя това изкуство директно с хората и заедно да се забавляваме“, сподели Бойка.

 

Фермерските пазари на Lidl са част от последователната политика на веригата в подкрепа на родните производители, за които участието е напълно безплатно, като компанията не само предоставя своите паркинги, но поема и всички разходи по организацията и комуникацията на събитията. В досегашните 41 издания на пазарите над 140 фермери от 65 населени места са предложили на посетителите богато разнообразие от свежи сезонни зеленчуци, био продукти,  хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури. Всяка година броят на производителите и посетителите се увеличава, а разнообразието става все по-голямо. 

Обратно към всички новини от агенциите