Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Остават по-малко от 10 дни за кандидатстване в Практикантската програма на Kaufland България


Proximity


Остават по-малко от 10 дни за кандидатстване в Практикантската програма на Kaufland България

Участниците ще имат възможност да направят първите си професионални стъпки в най-голямата компания в ритейл сектора

Кандидатстването за шестото издание на Практикантската програма на Kaufland България продължава до края на юни. Броени дни след това избраните участници ще започнат своето обучение, като в рамките на 210 часа те ще разберат повече за света на модерната търговия, ще направят своите първи кариерни стъпки и ще надникнат зад дейността на най-голямата компания в ритейл сектора. Желаещите да се включат в програмата могат да кандидатстват на кариерния уебсайт на веригата: www.kariera.kaufland.bg.

В предстоящото издание на инициативата Kaufland ще посрещне 30 ученици в 11 и 12 клас, които имат навършени 18 години. В рамките на лятната си практика участниците придобиват своите първи практически професионални умения, като в същото време получават атрактивно месечно възнаграждение. Тази година компанията ще предложи и интересни игри с награди, като iPhone 14 Plus, Apple Watch 7, AirPods.

Благодарение на участието си в програмата всеки участник получава възможността да се запознае от първо лице с работното ежедневие в хипермаркетите на Kaufland България и да придобие представа за това какви са основните дейности и процеси, които се извършват там. Домакини в тазгодишното издание на програмата са 15 от хипермаркетите на компанията, намиращи се в 12 български града: Бургас, Варна, Враца, Горна Оряховица, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Перник, Севлиево, Силистра, София и Хасково.

Традиционно, учениците ще имат и практически задачи, сред които: активна комуникация с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета. Освен че придобиват полезни знания по време на работата си в хипермаркета, практикантите са в постоянен контакт с утвърдени професионалисти от екипа на Kaufland. Ръководители на съответния отдел в магазина влизат в ролята на техни ментори. Благодарение на това те могат да започнат да изграждат професионална мрежа от контакти, докато все още са в училище.

Всеки участник подписва срочен договор с продължителност до месец и половина, като е възможно да работи както на пълно, така и на непълно работно време в интервала между 7:00 и 20:00 ч. Практикантите ще се възползват от всички придобивки, които компанията предлага на служителите си – допълнително здравно осигуряване, спортна карта на преференциална цена, ваучери за храна на стойност 200 лв. и други.  

Практикантската програма на Kaufland е част от редицата обучителни инициативи на ритейлъра, имащи за цел да „създадат мост“ между образованието и бизнес практиката. Веригата е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти. Освен това, през март тази година Kaufland даде старт на първата по рода си практически ориентирана бизнес академия – Kaufland Business Academy, която се провежда в партньорство с Университета за национално и световно стопанство. Програмата е с продължителност 2 месеца, като на финала на академията студентите могат приложат да знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси. В допълнение, те получават възможност за стаж в избрано от тях звено, в Централния офис на Kaufland България.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 30 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, Career Show Index 2023, True Leaders ICAP и други.

 

Обратно към всички новини от агенциите