Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Вълнуващи приключения ви очакват в куклените спектакли с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ и „Островът на изненадите“ в Plovdiv Stage Park


Сдружение Алтернативен свят Оренда


Вълнуващи приключения ви очакват в куклените спектакли с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ и „Островът на изненадите“ в Plovdiv Stage Park

Тримата приключенци от куклените спектакли с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ и „Островът на изненадите“ ще зарадват деца и родители в Plovdiv Stage Park. Спектаклите ще се проведат  на 18 юни (неделя) от 11:00 и 17:00ч. на детската сцена в подножието на Младежки хълм.

Тримата герои поемат на пътешествие, за да изследват непознати земи. Следвайки порива на своето сърце, те достигат до чудат и непознат остров, където преминават вълнуващи препятствия, срещат странни и весели същества и накрая дори стават почетни гости на кралски купон. Предстоящите срещи на героите с децата и техните родители ще се случат в куклените спектакли „Роден под щастлива звезда“ от 11:00 ч. и „Островът на изненадите“ от 17:00 ч.

След всяко представление децата ще участват в творческите ателиета на сценографа Здравка Кантарева, за да разберат как се създава декорът за куклен спектакъл. Те ще изработят 3D картичка с мотив от представлението.

Вдъхновени от срещите си с децата артистите Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф и Милена Великова – пианист и композитор, създават интерактивните представления с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ и „Островът на изненадите“ с приключенска история, съчетаващи театрално, музикално, изобразително и приложно изкуство. Представленията са първа и втора част от трилогията „Приключения с кораб“.

Продължителността на представлението е 50 мин.

Продължителността на творческите ателиета е 40 мин.

 

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН, а публиката може да намери повече информация за събитията в социалните мрежи:

Куклен спектакъл "Роден под щастлива звезда" и творческа работилница в Plovdiv STAGE PARK | Facebook

"Островът на изненадите" и работилница за кукли в Plovdiv STAGE PARK | Facebook

 

Събитието е част от дългосрочния културен календар на сдружение ТК Инкубатор и се провежда на територията на Plovdiv Stage Park - Младежки хълм и с партньорството на Сдружение „Алтернативен свят Оренда“.

Обратно към всички новини от агенциите