Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Kaufland България представи действията си за справяне с демографската криза


Proximity


Kaufland България представи действията си за справяне с демографската криза

Водещият ритейлър получи специална награда за социално отговорен работодател

През погледа на един от водещите работодатели в страната, Kaufland България представи конкретните си действия за овладяване на негативните демографски тенденции. Това стана по време на участието на компанията във второто издание на дискусията „Демографията няма цена“, проведена на 12 юни.

Събитието се организира от „Движение за национална кауза“ и платформата Bulgaria Wants You, на които Kaufland е дългогодишен партньор. Дискусията се осъществява под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и има за цел да представи възможните решения за овладяване на негативните демографски тенденции и да постави акцент върху предизвикателствата пред пазара на труда у нас. По време на събитието представители на правителството, държавните институции, бизнеса, синдикати и експерти, обсъдиха демографската тема в страната и дадоха конкретни предложения за подобряване и преобръщане на негативните тенденции. Сред участниците бе е и Мила Вълкова, старши мениджър „Подбор, Работодателска марка, мотивиране и задържане“, която сподели мерките и инициативите, които компанията предприема в тази насока.

„Като един от най-големите работодатели в страната ние знаем, че сме отговорни за средата и обществото, в които живеем. Вярвам, че действията ни красноречиво доказват нашия висок ангажимент по демографските предизвикателства, пред които страната ни е изправена, създавайки за колегите ни една по-добра среда за живот, създаване на семейство и кариера", каза Мила по време на дискусията.

Kaufland получи специална награда за социално отговорен работодател по време на събитието. Отличието е в следствие на разнообразните инициативи на компанията за подкрепа и грижа към служителите, които бяха представени от Мила. По време на дискусията тя обърна внимание на повишаване на стандарта на живот както на екипа на Kaufland, така и на клиентите на компанията. Действията в тази посока, насочени към служителите ѝ, са свързани с ежегодно увеличаване на възнагражденията, както и на пакета от придобивки. По отношение на клиентите, Kaufland се стреми да осигурява качествени продукти във всяка продуктова категория, както и да подкрепя родното производство. За целта си партнира с малки локални бизнеси в цялата страна и предоставя сертифицирани продукти с познат вкус и качество под собствените си марки – Брей, Шеф Месар и др.

Като един от най-големите работодатели в България, Kaufland осъзнава своята ключова роля на пазара на труда. Компанията предоставя отлични условия на труд и богат социален пакет на своите над 6 600 служители, в това число допълнително здравно осигуряване, спортни карти на преференциални цени, месечни ваучери за храна в размер на 200 лв., гъвкаво работно време, 22 дни платен годишен отпуск, подаръчен пакет и бонус в размер на 600 лв. при раждане или осиновяване на дете, както и много други. Служителите на компанията могат да се възползват и от над 250 отстъпки за различни продукти и услуги, участие в различни полезни инициативи, спортни събития и CSR активности. За подобряване на социалния си пакет през 2022 г. компанията е инвестирала почти 10 млн. лв. или със 76% повече в сравнение с 2021 г.

Kaufland непрекъснато увеличава броя на служителите си и инвестира в тяхното развитие. През 2022 г. компанията създаде 200 нови работни места, а през 2023 г. планира да разшири екипа си с още 150 души. С цел развитие на знанията и уменията на всеки служител само за изминалата година веригата е инвестирала над 380 хил. лв. в нови обучителни програми. В следствие на добрите си работодателски практики, данните сочат, че 57% от екипа на Kaufland е част от компанията над 3 години, а повече от 80% от ръководителите са вътрешно развити и повишени.

Kaufland България демонстрира дългосрочна ангажираност в подкрепата на национално значими проекти като каузата „Направи го сега“, инициативи за връщане на българите от чужбина – Bulgaria Wants You и каузи за даване на равен старт в кариерата на хора в неравностойно положение. Освен това, компанията инвестира целенасочено и в развитието на бъдещите поколения. Kaufland допринася за кариерния старт на младите хора чрез общо 7 програми. Благодарение на тях само за изминалата година общо 250 студента и ученика са започнали кариерния си път. Компанията има устойчиви отношения с образователни институции и организации и успешно си партнира с над 200 училища в цялата страна и над 17 университета. Към тях трябва да бъдат добавени и 8 организации, подкрепящи развитието на младите хора в страната – Mentor The Young, JA, Teenovator, Talent Club, Развий се, Stroi.Academy, Rock school, 9 Academy.

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 600 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. През изминалата година утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от близо 25 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, Career Show Index 2022, True Leaders ICAP и други.

Обратно към всички новини от агенциите