Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Инграм Микро ГБС става одобрен работодател от ACCA


Cook Communications


Инграм Микро ГБС става одобрен работодател от ACCA

 

Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA), най-голямата международна счетоводна организация, присъди на Инграм Микро ГБС статут на одобрен работодател за развитие на служители – златно ниво – считано от 27 февруари 2023 г.

Програмата "Одобрен работодател" на ACCA признава избрани работодатели в световен мащаб за техните високи стандарти за обучение и развитие на персонала.

За да получат статут на работодател на АССА, организациите трябва да се придържат към най-добрите практики на АССА в различни области, включително професионален опит, надзор, обучение и непрекъснато развитие.

Андреа Станчиу, директор  на АССА за Южна Европа, каза : "Радваме се на това постижение на Инграм Микро. Да бъдат част от програмата "Одобрен работодател" означава, че специалистите по финанси, работещи за компанията  в България, ще се възползват от най-добрите практики и подкрепа за тяхното обучение и практически опит, както и че техните нужди от непрекъснато професионално развитие ще бъдат удовлетворени, за да се осигури плавен и ефективен път към членство в АССА и след това към успешна кариера."

Програмата на АССА за одобрени работодатели е важен инструмент за привличането, задържането на най-добрите таланти във финансовите екипи и за осигуряването на правилната комбинация от технически, професионални и етични умения, които да добавят стойност и да движат бизнеса напред. 

Програмата е важен инструмента за привличане и задържане на таланти и заради световната тенденция 44% от младите счетоводители да очакват да сменят позицията или работодателя си през следващите 12 месеца. Процентът на тези, които имат такива планове за следващите 2 години, е по-висок - 69%.Резултатите са от  проучването на АССА Global Trends Survey 2023, обявени по-рано през тази година на кръгла маса в София с работодатели и академици. 

В България АССА има 16 одобрени работодатели.

 

За ACCA

АССА (Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители) е световната организация на професионалните счетоводители. 

АССА е просперираща глобална общност, която има 241 000 настоящи и и 542 000 бъдещи членове, базирани в 178 държави и региони, които работят в широк спектър от сектори и индустрии. АССА  поддържа най-високите професионални и етични ценности.

Организацията предлага на всички и навсякъде възможност да реализират удовлетворяваща кариера в областта на счетоводството, финансите и управлението.  Квалификациите и възможностите за обучение на АССА развиват стратегически бизнес лидери, напредничави професионалисти с финансови, бизнес и цифрови познания, които са от съществено значение за създаването на устойчиви организации и процъфтяващи общества. От 1904 г. насам АССА работи  в полза на общественото благо като през декември 2020 г. пое ангажименти към Целите за устойчиво развитие на ООН, които измерва и ще отчита в годишния си доклад.

АССА организация с нестопанска цел. Научете повече на accaglobal.com.

Обратно към всички новини от агенциите