Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Препоръки за по-ефективна работа за приобщаване и участие на ромите


EYES Association


Препоръки за по-ефективна работа за приобщаване и участие на ромите

В рамките на проекта: Мониторинг на местни политики в община Садово за ефективно приобщаване и участие на ромите чрез партньорско управление с гражданите и бизнеса - Договор № BG05SFOP001-2.025-0165-С01, финансиран от Оперативна програма Добро управление 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд, който сдружение ООПМ изпълнява съвместно с община Садово, беше проведено проучване и анализ на мненията, нагласите и оценката на публичните власти, бизнеса, НПО и гражданството, в т.ч. и на представителите на ромската общност на територията на общината.

Беше направен и анализ на ефикасността от мерките за приобщаване и участие на ромите във връзка с изпълнение на Общински План за действие в изпълнение на Областната и Националната Стратегии на Р България за интеграция на ромите, в което взеха участие 110 представители на целевите групи.

В резултат от изпълнението на проектните дейности и по-конкретно на проведеното проучване, формулирахме препоръки за по-ефективна работа за приобщаване и участие на ромите и други граждани, живеещи в сходна на ромите ситуация, които бяха предоставени на специалистите от общинската администрация, релевантни общински структури – училища, здравни служби, служби за сигурност, общински съвет, кметове на кметства и др., ангажирани с интеграцията на ромите, за да бъдат взети под внимание в планирането на дейности в областта на интервенция на проекта.

Препоръките и повече информация по проекта, ще намерите на уеб страницата на сдружение ООПМ – https://eyesbg.blogspot.com и на сайта на община Садово – https://sadovo.bg

Обратно към всички новини от агенциите