Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Започна кандидатстването за лятното издание на практикантската програма на Kaufland България


Proximity


Започна кандидатстването за лятното издание на практикантската програма на Kaufland България

30 ученици ще имат шанса да научат повече за работата и дейностите във всички сектори в един хипермаркет на веригата

За седма поредна година Kaufland България ще проведе своята практикантска програма. В новото ѝ издание, което ще започне през юли месец тази година, компанията ще посрещне 30 участници. Процесът по кандидатстване вече започна и желаещите да се включат в програмата могат да го направят на кариерния уебсайт на компанията: www.kariera.kaufland.bg 

Лятната практикантска програма на Kaufland България е предназначена за ученици в 11 и 12 клас, които имат навършени 18 години. Компанията дава шанс на записалите се младежи да се запознаят отблизо с дейността на всеки един сектор в общо 15 от нейните хипермаркети, намиращи се в 12 български града: Бургас, Варна, Враца, Горна Оряховица, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Перник, Севлиево, Силистра, София и Хасково.

В рамките на лятната си практика учениците придобиват своите първи практически професионални умения, като в същото време получават атрактивно месечно заплащане. Обучението се провежда по време на лятната ваканция и общата му продължителност е 210 часа. Благодарение на участието си в програмата, всеки участник получава възможността да се запознае от първо лице с работното ежедневие във филиалите на Kaufland България и да придобие представа за това какви са основните дейности и процеси, които се извършват там. 

Традиционно, учениците ще имат и практически задачи, сред които: активна комуникация с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета. Освен че придобиват полезни знания по време на работата си в хипермаркета, практикантите са в постоянен контакт с утвърдени професионалисти от екипа на Kaufland. Ръководители на съответния отдел в магазина влизат в ролята на техни ментори. Благодарение на това те могат да започнат да изграждат професионална мрежа с контакти, докато все още са в училище. 

Всеки участник подписва срочен договор с продължителност до месец и половина, като е възможно да работи както на пълно, така и на непълно работно време в интервала между 7:00 и 20:00 ч. Практикантите ще се възползват от всички придобивки, които компанията предлага на служителите си – допълнително здравно осигуряване, спортна карта на преференциална цена, ваучери за храна и други.  

Практикантската програма на Kaufland е част от редицата обучителни инициативи на ритейлъра, имащи за цел да „създадат мост" между образованието и бизнес практиката. Веригата е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти. Освен това, през март тази година Kaufland даде старт на първата по рода си практически ориентирана бизнес академия - Kaufland Business Academy, която се провежда в партньорство с Университета за национално и световно стопанство. Програмата е с продължителност 2 месеца, като на финала на академията, студентите могат приложат да знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси. В допълнение, те получават възможност за стаж в избрано от тях звено, в Централния офис на Kaufland България.

За Kaufland България

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Обратно към всички новини от агенциите