Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Кметът на Минерални бани отправи поздрав за 24 май


PR Sales


Кметът на Минерални бани отправи поздрав за 24 май

Кметът на община Минерални бани – Мюмюн Искендер изпрати поздравителен адрес по повод 24 май Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

“Върви народе възродени, към светла бъднина върви

с книжовността, таз сила нова, ти чест и слава поднови...”

Думи, които всеки български гражданин знае от момента на пристъпването на училищния праг за първи път. Думи, които често пъти изговаряме наизуст без дори да се замислим за смисъла и гордостта, които носят.

24 май не е просто поредния официален празник – това е денят, в който всеки български гражданин може с гордост да каже, че е потомък на нация, заемаща стратегическо място в историята на Европа. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност. 

Достойнство, защото на този ден честваме азбуката, която сме дали на света и която ни дава самочувствие, образованост и културна независимост.

Традиция, най-дълго празнуваният ни празник в историята – вече повече от 200 години.

Духовност – празник не на политици и военни, а на културата и науката. На хората, градящи устоите на нацията, на хората даващи ни идентичност и на тези, които възпитават поколенията след нас.

Уважаеми дейци на българското образование, наука и култура, честит празник на славянската писменост, на българската просвета и култура!

Бих искал да поздравя всички Вас – представителите на българската култура, наука, образование и изкуство. Всички, които са избрали словото, науката, баграта и музиката. Да поздравя българските учители за това, че при всичките несгоди, при всичките проблеми продължават все така възрожденски да водят нашите деца към света на знанието.

Мюмюн Искендер – Кмет на община Минерални бани

Обратно към всички новини от агенциите