Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Анджелини Фарма и JCR Pharmaceuticals обявяват глобално сътрудничество за разработване и търговия с нови биологични терапии при епилепсия


Cook Communications


Анджелини Фарма и JCR Pharmaceuticals обявяват глобално сътрудничество за разработване и търговия с нови биологични терапии при епилепсия

София (България), 23 май 2023 г. – Анджелини Фарма, част от Анджелини Индъстрийз, и JCR Pharmaceuticals Co., Ltd. сключиха глобално и ексклузивно споразумение за развитие и търговия с нови биологични терапии, които включват J-Brain Cargo®, технология, проникваща през кръвно-мозъчната бариера, за лечение на епилепсия.

 

JCR и Анджелини Фарма съвместно ще ръководят дейностите за откриване и предклинично развитие за идентифициране на проникващи в мозъка биологични терапевтици, използвайки собствената технология за кръвно-мозъчна бариера на JCR, J-Brain Cargo®. Тази технология позволява доставянето на биотерапевтици в централната нервна система чрез механизъм, наречен рецептор-медиирана трансцитоза. След фазата на предклинично развитие, Анджелини Фарма ще има ексклузивна лицензионна опция за напредване на терапевтични кандидати, идентифицирани като част от сътрудничеството в клиничното развитие и търговските дейности извън Япония.

 

Съгласно условията на споразумението JCR ще получи възстановяване на разходите за научни изследвания, предварително плащане и също така ще има право да получи допълнително развитие и търговски етапи до USD 505,5 млн (BGN 916 млн), както и диференцирани възнаграждения за нетни продажби след одобрение.

 

„Епилепсията е едно от най-разпространените хронични неврологични заболявания. През последното десетилетие то беше признато за социално заболяване с високо ниво на увреждане и смъртност и спешно са необходими повече изследвания, за да се намерят целенасочени решения за тази необслужвана общност от пациенти“, каза Джакопо Андреозе (Jacopo Andreose), изпълнителен директор на Анджелини Фарма. „Чрез това стратегическо сътрудничество с JCR, компания с богат биотехнологичен опит, ние ще обединим силните си страни, за да проучим използването на биологични продукти в тази област и да ускорим критично необходимите възможности за лечение на хора, живеещи с епилепсия.“, добави той.

 

„Кръвно-мозъчната бариера остава неуловима цел в клиничните изследвания за неврологични заболявания и ние сме развълнувани да си партнираме с Анджелини Фарма, за да представим нови терапии за тези пациенти“, каза Шин Ашида (Shin Ashida), президент на JCR. „Вярвам, че нашата патентована технология J-Brain Cargo® е важен ключ към лечението на заболявания на ЦНС. Комбинирането на нашите ключови технологии с дълбоките терапевтични познания на Анджелини Фарма при неврологичните заболявания ще създаде нови възможности за лечение на хора, живеещи с епилепсия.“

Смята се, че епилепсията засяга повече от 50 млн души по света, представлявайки едно от най-честите, сериозни, хронични и инвалидизиращи неврологични състояния. Среща се при хора от всички възрасти и има множество невробиологични, когнитивни и психо социални последици. Гърчовете не могат да бъдат контролирани с наличните лекарства при много от тези индивиди, което води до голяма неудовлетворена нужда от нови терапии, които предлагат дълготрайно облекчение от значителното въздействие и тежестта на болестта върху всички аспекти на живота им. 

Общият брой пациенти с епилепсия в България е около 75 000, това означава, че ще имаме около 17 000, които са с трудна епилепсия, резистентна на лечение с медикаменти.

 

За Анджелини Фарма

Анджелини Фарма е международна фармацевтична компания и част от Анджелини Индъстрийз. Компанията проучва, разработва и търгува със здравни решения с фокус върху мозъчното здраве, включително психичното здраве и епилепсията, и здравето на потребителите. Основана в Италия в началото на 20-ти век, Анджелини Фарма работи в 20 страни, като служителите й са от 3000 души. Нейните продукти се предлагат на пазара в над 70 страни чрез стратегически съюзи с водещи международни фармацевтични групи. За повече информация относно Анджелини Фарма, моля посетете https://www.angelinipharma.com .

Обратно към всички новини от агенциите