Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

За пореден път Караманци се превърна в столица на съпротивата


PR Sales


За пореден път Караманци се превърна в столица на съпротивата

Мустафа Карадайъ и ръкововодството на ДПС бяха на традиционния митинг-събор край село Караманци, община Минерални бани. Празникът на селото е в памет на събитията от 10 май 1984 година, когато кампанията по насилствена смяна на имената на българските турци среща отпор и съпротива в селото.

"Лидерски срещи вече се състояха, но те не произведоха продукт. В момента на база това, което се заяви от ГЕРБ, нашите експерти се видяха с колеги от тяхната група и по техни заявки предстои лидерска среща". Това съобщи председтелят на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ край село Караманци, община Минерални бани. 

"Времето ще покаже кога и как тя ще се състои", уточни Карадайъ. "Мислим, че трябва да има правителство и това го повтаряме вече две години", каза в отговор на въпрос на импровизиран брифинг лидерът на движението. "Правителство, подкрепено и с участие на ДПС като част от мнозинството, което ще го излъчи, за да има стабилност и сигурност", поясни Карадайъ.

Той смята, че на първо място в страната е преодоляването на тази политическа криза. "Това, което ни казаха хората и преди, и след изборите, е че искат да има правителство. Тази тема е важна, защото днес особен проблем на хората са високите инфлация и цени, несигурността на работните места и неадекватните доходи", отбеляза Карадайъ. По неговите думи България е изостанала от своите европейски съюзници и партньори в оперативните програми, Плана за възстановяване и устойчивост, Стратегическия план за земеделието и плановете за преход, които в момента не функционират. "Сега личният, персоналният и партийният егоизъм не вършат никаква работа на хората", обобщи Карадайъ. 

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, който бе домакин на проявата сподели, че всичко, което е направено в общината през последните 30 години е направено благодарение на ДПС. Аз съм на този пост от 12 години и в тази община не е стъпвал политик от някоя друга партия, освен от ДПС, така че съдете сами. Ние сме една много малка община, но когато се събираха помощите за пострадалите от земетресението в Турция събрахме над 60 000 лева дарения, каза още Мюмюн Искендер. Сега събираме помощ за лечение на едно момче от Минерални и се обръщам към всеки от вас, когато край вас минат момичетата с кутиите, пуснете своята лепта за това благородно начинание.

На възпоменателния митинг говориха още новоизбраните депутати от Хасковска и Кърджалийска област. Тук бе и зам. председателят на Народното събрание от ДПС – Филис Хюсменова, както и зам. председателят на ДПС Ахмед Ахмедов. На сцената бяха поканени останалите живи участници в съпротивата от 10-ти май, 1984 г. или техни наследници. Гости на проявата бяха регионалните лидери на ДПС от Хасково, Кърджали и Стара Загора, както и кметовете на общините Ардино, Павел баня, Черноочене, Маджарово и Стамболово. 

Деца от Минерални бани и Караманци се включиха във възпоменателното събитие с празнична програма. След това на зелената поляна се проведоха народни борби с награден фонд 10 000 лева.

Обратно към всички новини от агенциите