Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Обеззаразяват тревните площи за празника на Караманци


PR Sales


Обеззаразяват тревните площи за празника на Караманци

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер разпореди обеззаразяване на тревните площи в местността “Кабаач” край село Караманци, където в неделя ще се проведе празникът на село Караманци, съпроводен с народни борби.

Празникът на село Караманци е посветен на майските събития от 1984 година и ще се проведе на 7 май т.г. На 10 май 1984 в Караманци е проведен масов бунт срещу насилствената смяна на имената на местните мюсюлмани. Това е един от първите случаи на съпротива не само срещу „Възродителния процес“, а и срещу цялата тоталитарна власт в тогавашната НРБ, припомня Мюмюн Искендер, кмет на Минерални бани. „Това е първият отпор на тогавашният режим“. 

По традиция на празника в Караманци идва елитът на ДПС от страната и региона. През тази година тук също се очаква да пристигне лидерът на партията Мустафа Карадайъ, народни представители, областни лидери и кметове. След празничната програма на децата от Караманци и митинга по повод майските събития на поляната край селото се провежда голям турнир по народни борби на трева. „Очакваме много гости от Турция, от България. А към 13,00 часа ще бъде даден стартът на народните борби. Наградният фонд е десет хиляди лева. За победителя на първо място е предвидено теле, за второ – коч и за трето – агне“.

Обратно към всички новини от агенциите