Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Кога е най-подходящото време да посетите Рим?


Via Solutions


Кога е най-подходящото време да посетите Рим?

Вечният град - това е второ име за Рим, благодарение на историческото му значение като люлка на западната цивилизация и християнската култура. 

През вековете Рим е бил известен като един от най-големите центрове на изкуството и културата и седалище на Римокатолическата църква. Днес това е модерен град и столица на Италия, една от най-красивите страни в Европа.

Рим е град на фонтани, старинни сгради, изключителни музеи и красиви площади. Климатът е средиземноморски, с топло лято и мека зима. Според проучване на Airtickets, месец май се нарежда сред любимите месеци за посещение на красивия Рим.  

През летните месеци можете да очаквате сухи и слънчеви дни с температури над 30 градуса по Целзий. Дъждовните дни често са само през есента. Температурата рядко пада под нулата, дори през зимата, така че можете да разглеждате града през цялата година. Тази съвкупност го прави едно от най-атрактивните места в туристическия бизнес. 

Градът е толкова богат на преживявания, че трудно бихме могли да препоръчаме от къде да започнете. Със сигурност в листа с места, които трябва да посетя е световноизвестната антична арена  - Колизеума, Римския форум и Пантеона - бивш римски храм, известен с перфектните си пропорции. Наред с насищането на исторически красивите сгради не забравяйте да спрете за парче вкусна италианска пица или прясна паста.

Обратно към всички новини от агенциите