Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Neutrogena представя нова серия за лице срещу видимите признаци на стареене на кожата – Retinol Boost


Chapter 4


Neutrogena представя нова серия за лице срещу видимите признаци на стареене на кожата – Retinol Boost

---Чист баланс, чист ретинол. Повече ефективност, по-малко раздразнения.---


Новата антиейдж серия с чист ретинол предлага 5 пъти по-висока ефективност срещу стареене (2), като се бори се с видимите признаци на стареене и с по-малко дразнене на кожата, благодарение на специалната си формула с чист ретинол, екстракт от мирта и хиалуронова киселина.


18 април 2023 – Ретинолът е съставка, смятана от дерматолозите за златен стандарт в борбата срещу видимите признаци на стареене на кожата, поради изключителната си доказана ефективност и с впечатляваща научна подкрепа на високо ниво. Въпреки че терминът „ретинол“ обикновено се използва за различните форми, в които присъства витамин А в козметиката, тук ще говорим за чистия ретинол.
Лабораториите на Neutrogena имат повече от 25 години опит в иновациите и разработването на ретинол. Преди четвърт век те разработват първия стабилизиран ретинол в Съединените щати и към днешна дата имат проведени повече от 100 клинични проучвания върху 4000 доброволци и повече от 20 активни патента. Това е най-използваната марка ретинол от дерматолозите в САЩ(1).


RETINOL BOOST, СЪС СПЕЦИАЛНА ФОРМУЛА
Потребителите на антиейдж продукти търсят ефикасни формули, които да се справят едновременно с белезите на стареене, включително бръчки, разширени пори, хиперпигментация, като същевременно са нежни към кожата. Ретинолът има несъмнена ефективност, но е възможно да причини известен дискомфорт на кожата, като това може да бъде сведено до минимум с подходяща формула на продукта и правилна употреба.
Новата серия Neutrogena Retinol Boost е разработена в тази посока, като предлага формула, която е не само 5 пъти по-ефективна(2), но също така се понася добре от кожата, минимизирайки сухотата, зачервяването или сърбежа.
Тайната се крие в иновативната и ексклузивна формула против стареене, която прецизно съчетава три ключови, внимателно подбрани съставки:
 1. Чист ретинол, който няма нужда от специално представяне. Тази формула съдържа точната доза чист ретинол, която предлага 5 пъти по-висока ефективност срещу стареене(2). Тази съставка стимулира регенерацията на клетките до три пъти след 48 часа(3) и увеличава производството на колаген три пъти за една седмица(3).


 2. Екстракт от мирта, мощна съставка, която повишава ефективността на чистия ретинол, без да е необходимо да се увеличава концентрацията му, което води до по-мощна формула против стареене, която е и по-нежна към кожата.


 3. Хиалуронова киселина, чудесна допълваща съставка към чистия ретинол, призната със способността си да хидратира интензивно и да изглажда, като повишава толерантността на кожата.


Тази иновативна серия за грижа за кожата на лицето ефективно се бори с няколко от видимите признака на стареене за по-здрав вид на кожата. Успокоява бръчките, намалява пигментните петна, подобрява стегнатостта и блясъка на кожата, намалява сухотата.
Най-важното е, че всичко това се комбинира във формула с добра поносимост(5), с точна доза чист ретинол, бавно освобождаван в кожата и подсилен от екстракт от мирта, заедно с интензивна хидратация от хиалуроновата киселина.


NEUTROGENA RETINOL BOOST:ЧИСТ Баланс, чист ретинол. По-висока ЕФЕКТИВНОСТ, по-малко РАЗДРАЗНЕНИЯ. 
Тази нова формула с чист ретинол доказва, че е възможно да получите формула с добра поносимост и все още да очаквате ефективно повлияване върху видимите следи от стареене. Ключът е в баланса, а тази специална формула балансира идеално нуждите на Вашата кожа с постиженията на науката.
Точно нужното количество чист ретинол, което да повлияе, без да навреди.
Пренесете този чист баланс и в ежедневието си, той е навсякъде:
 - Балансът между красота и сила.
 - Балансът между това, от което се нуждаем, и това, което искаме.
 - Балансът между това, което обществото налага, и това, което сме готови да дадем.


NEUTROGENA RETINOL BOOST Е ИДЕАЛНАТА ГРИЖА ЗА ЛИЦЕ СРЕЩУ ВИДИМИТЕ ПРИЗНАЦИ НА СТАРЕЕНE ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ НА ВСЯКО НИВО – КАКТО ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, ТАКА И ЗА НАЧИНАЕЩИ


Новата серия на Neutrogena включва три продукта:
 - Лек КРЕМ, който засилва регенерацията на кожата поради високата си концентрация на чист ретинол в диапазона (0,1%), което води до 47% по-малко бръчки, 48% по-малко пигментни петна и 45% подобрен блясък на кожата(7). Съдържа хиалуронова киселина и екстракт от мирта. Идеален за борба с различните признаци на стареене. В случай, че не сте използвали ретинол преди или сте имали непоносимост към него, можете да го въведете, като започнете с нанасяне 2-3 пъти седмично. 


 - СЕРУМ, който незабавно успокоява кожата, благодарение на високата концентрация на хиалуронова киселина. Съдържа още екстракт от мирта и чист ретинол. Постига 40% намаляване на пигментните петна(6). Подходящ за употреба и през лятото, както и от мъже с ранни признаци на стареене, като бръчки и разширени пори.


 - КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР, с чист ретинол, екстракт от мирта и хиалуронова киселина, без аромат. Тази емулсия подобрява вида на кожата около очите, намалява мимическите бръчки и бръчки тип „пачи крак“. 


ЗЛАТНИТЕ ПРАВИЛА ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА РЕТИНОЛ
от д-р Наталия Хименес, член на EMEA Skin Health Lab на Neutrogena


Когато започнете да използвате ретинол, в идеалния случай, го въвеждайте бавно и без да бързате, тъй като кожата трябва да се адаптира към толкова мощна съставка като чистия ретинол.


Продължете да го прилагате по-често, докато кожата свикне с него, до постигане на ежедневна употреба. Не пропускайте сутрин да нанесете слънцезащитен крем с висока защита. Със сигурност ще видите страхотни резултати, но не забравяйте: постоянството е ключът!

 


RETINOL BOOST В ЦИФРИ:
*5 пъти по-голяма ефективност срещу видимите признаци на стареене с по-малко раздразнения: антиейдж силата на неговата изключителна формула с чист ретинол, хиалуронова киселина и екстракт от мирта. 
*47% бръчки(4)
*48% пигментни петна(4)
*45% липса на блясък (4)
*92% потвърждават, че формулата се приема добре от кожата(5)
*100% от жените в рамките на една седмица(8), са забелязали:
 - Че кожата им е хидратирана и изгладена
 - Че (за една седмица) текстурата и тонът на кожата им са изравнени (29.5%)(9)
 - Видимо намаление (за четири седмици) на бръчките и мимическите линии 37.7%(9)
*8 седмици е времето, за което се съобщава, че пигментните петна видимо намаляват с 48,3%(9)


(1) OTC марка ретинол, използвана най-често от дерматолози, които предписват OTC продукти против стареене 
(2) In vitro проучване, чист ретинол в сравнение с  ретинол пропионат
(3) 2017 Shao, et al; Molecular basis of retinol anti-aging properties in naturally aged human skin in vivo; Int J Cosmet Sci. h, hour; ROL, retinol; TO, time 0. P value significant vs control or control at 48h; + P value significant vs control at TO. Bellemère G, et al. Skin Pharmacol Physiol. 2009; 22(4): 200-209.. 2. Данни във файл
(4) Проучване на J&J с 60 субекта, публикувано в Journal of American Academy of Dermatology в статията „Екстрактът от Myrthus Communis подобрява поносимостта и ефективността на овлажнител за лице с високо съдържание на ретинол“.
(5) Самооценка на 39 жени след 4 седмици, Retinol Boost Крем
(6) Клинично проучване върху 31 жени за 8 седмици, ежедневна употреба
(7) Клинично проучване върху 39 жени за 8 седмици, ежедневна употреба
(8) Клинично проучване върху 39 жени в продължение на 8 седмици, използващи Retinol Boost Cream веднъж на ден
(9) Среден процент на подобрение


@neutrogenabg
https://www.neutrogena.bg/  
#NeutrogenaKnowsMeWell 
 
За допълнителна информация – Chapter 4 Bulgaria: 
Весела Савова - +359 877 61 90 10 – v.savova@chapter4.bg  


NEUTROGENA® продължава да въвежда иновативни решения за потребителите на глобално ниво. Днес това е марка, която предлага повече от 650 продукта по целия свят в категориите за лице, тяло, акне, слънцезащита, козметика, грижа за мъже и против стареене. Чрез създаване, усъвършенстване и откриване на възможности, продуктите на NEUTROGENA® предлагат реални резултати.

 

Обратно към всички новини от агенциите