Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Технологичната визия на Accenture 2023: Генеративният Изкуствен интелект води бизнеса към смело ново бъдеще, свързващо физическия и дигиталния свят


Paragraph 42


Технологичната визия на Accenture 2023: Генеративният Изкуствен интелект води бизнеса към смело ново бъдеще, свързващо физическия и дигиталния свят

Докладът представя промените, които предстоят в резултат на синергията между технологиите и реалността 

 

Компанията открива генеративен AI център за високи постижения за клиенти и партньори

 

Според един от най-дългоочакваните доклади на Accenture генеративният Изкуствен интелект, както и други динамично развиващи се технологии,  водят бизнеса към смело ново бъдеще, в което физическият и дигиталният свят стават неразривно свързани.

Докладът „Когато атомите срещат битовете: Основите на нашата нова реалност“, изследва технологичните тенденции, които стоят в основата на сближаването на физическото и цифровото начало, в резултат на стремежа на бизнеса да ускори промените тук и сега.

„Следващото десетилетие ще бъде белязано от три мега технологични тенденции – облачни технологии, метавселена и AI (Изкуствен интелект) – които заедно ще елиминират дистанцията между нашите цифрови и физически светове“, заяви Пол Дохърти, главен изпълнителен директор на Accenture Technology. „Генеративният Изкуствен интелект ще има широкообхватно въздействие и затова е необходимо лидерите да “се гмурнат в дълбокото“, за да изпълнят своите планове за развитие. Технологичната трансформация  изисква значителни инвестиции в данни, хора и персонализиране на основните модели, така че да се отговори адекватно на уникалните нужди на всяка една организация.

Възходът на технологията ChatGPT привлече вниманието на света към силата на генеративния изкуствен интелект, който допълнително ще даде тласък на човешките способности. Accenture изчислява, че приблизително 40% от всички работни часове ще бъдат поддържани или разширени от езиково базиран модел на изкуствен интелект. Сред бизнес лидерите 98% от респондентите са съгласни, че моделите на основата на AI ще играят важна роля в стратегиите на тяхната организация през следващите три до пет години.

Технологичният доклад на Accenture 2023 идентифицира четири тенденции, които са ключови за въвеждането на тази нова споделена реалност:

• Генеративен AI, който ще усъвършенства човешките способности, например под формата на обучен ко-пилот, креативен партньор или съветник. Почти всички ръководители са съгласни, че AI ще предизвика значителна степен на креативност и иновации (98%), както и че ще постави началото на нова ера по отношение на корпоративната интелигентност (95%).

• Дигиталната идентичност: Способността за удостоверяване на цифрови потребители и активи – основата за преминаване през цифрови и физически светове – сега се разглежда от 85% от ръководителите като задължителна бизнес стратегия , а не просто технически проблем.

• Моите данни, вашите данни, нашите данни: AI не може да достигне своя цялостен потенциал, до момента, в който компаниите не разполагат с пълна яснота и разбиране на данните и информационните масиви. Това означава разбиване на информационните силози и модернизиране на техните информационни основи. Всъщност 90% от ръководителите вярват, че данните се превръщат в ключово конкурентно предимство в рамките на организациите и в сферата на отделните индустрии.

• „Нашата вечна граница“: взаимодействеито между науката и технологиите става все по-динамично, като всяка една от двете сфери ускорява напредъка на другата. Това кара 75% от респондентите да вярват, че тяхното взаимодействие може резреши едни от големите предизвикателства пред света.

Въз основа на своите дългогодишни проучвания и работа с клиенти, Accenture създаде глобален екип – Generative AI and Large Language Model (LLM) Center of Excellence (Център за върхови постижения) обединяващ 1600 професионалисти, посветени на генеративния AI. Центърът ще използва опита и експертизата на над 40 000 специалисти в сферата на AI и обработка на данни  в Accenture. За да помогне за насочването и информирането на бизнес лидерите, Accenture публикува „Нова ера на генеративния AI за всеки“, задълбочено проучване на генеративния AI/LLM, което предоставя практически насоки относно това как лидерите могат най-добре да използват тази „disruptive“ технология.

В продължение на 23 години Accenture систематично проучва корпоративната среда, за да идентифицира  технологичните тенденции, които ще окажат най-значимо влияние върху бизнеса и индустриите. За повече информация относно тазгодишния отчет посетете www.accenture.com/technologyvision или следвайте дискусията в Twitter с #TechVision.

 

Относно проучването

За доклада Technology Vision 2023, „Когато атомите срещат битове: Основите на нашата нова реалност“, Accenture работи с външен експертен съвет от повече от двадесет специалиста с опит в публичния и частния сектор, академичните среди, рисковия капитал и предприемачеството. Успоредно с това Accenture Research проведе глобално проучване сред 4,777 менидъжъри и ръководители на управленско ниво C-level в 34 държави и 25 индустрии. Проучването е проведено в периода между декември 2022г. и януари 2023г.

 

Обратно към всички новини от агенциите