Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

СЗО: Над 30% от децата в България страдат от затлъстяване и навременните прегледи са от ключово значение


M3 Communications Group, Inc.


СЗО: Над 30% от децата в България страдат от затлъстяване и навременните прегледи са от ключово значение

 България се нарежда на пето място в Европа по детско затлъстяване според Световната здравна организация (СЗО). Проучванията сочат още, че случаите с наднормено тегло при децата в региона ще нарасне с 60% до 2030 г. Експертите определят това като особено тревожно, тъй като излишните килограми често водят до сериозни здравословни проблеми като захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и други метаболитни нарушения. С цел ранна диагностика и превенция на 5 и 6 април д-р Калина Топузова ще предостави безплатни първични прегледи в Regina Life Clinic, които включват точен анализ на телесния състав, назначаване на лабораторни изследвания, както и ехографски преглед на щитовидната жлеза при необходимост. 

Поради голям интерес към ендокринните консултации и специфичните изследвания Regina Life Clinic обяви два дни, в които д-р Топузова ще преглежда напълно безплатно. Те ще се провеждат на 5 и 6 април с предварително записан час на телефон +359 877 765 656. Клиниката се намира на ул. „Околовръстен път“ 251А, сграда Ring Tower, и приема пациенти всеки делничен ден от 08.30 до 18.00 ч., както и всяка събота от 10:00 до 16:00 ч.

„Според СЗО наднорменото тегло (ИТМ  25-29.9 кг/м2) и затлъстяването (ИТМ над 30 кг/м2) се определят като необичайно или прекомерно натрупване на мазнини, което представлява риск за здравето. Всъщност, затлъстяването е хронично рецидивиращо заболяване и то трябва да бъде третирано като такова. За щастие  в днешно време разполагаме с медикаментозна терапия за лечение на затлъстяването, като  терапевтичният подход при всеки, разбира се, трябва да бъде персонален, съобразен с индивидуалните нужди и възможности, степента на затлъстяване, както и наличието на други придружаващи заболявания“, сподели д-р Калина Топузова, лекар, част от екипа на Regina Life Clinic.

Д-р Калина Топузова е лекар, специализант по ендокринология и болести на обмяната към Медицински Университет – София (УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“) и медицински център Regina Life Clinic, където практикува заедно с водещия ендокринолог д-р Райна Стоянова. Освен в клиниката, д-р Топузова натрупва богат опит във Военномедицинска академия и Българската академия на науките (БАН) с фокус към областта на ендокринологията, метаболитните заболявания и храненето.

Предоставянето на безплатни прегледи и консултации е част от дългосрочната стратегия на Regina Life Clinic да информира, обучава и полага усилия за превенция и контролирано лечение на ендокринните нарушения, особено при хора с риск от диабет или заболявания на щитовидната жлеза. Клиниката предлага широка гама персонални услуги спрямо целите на пациентите, включващи медицински метаболитни изследвания, консултации с кардиолог, ортопед и онколог, инфузионни витаминни терапии, изграждане на хранителни режими, анти-ейджинг програми, обучения и семинари.

 
Можете да разгледате повече за услугите и специалистите в Regina Life Clinic на www.reginalife.clinic. 

 

Обратно към всички новини от агенциите