Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

„Клет България“ дава шанс на ученици от 7. и 12. клас онлайн да тестват знанията си по актуалния модел на МОН


d:istinkt


„Клет България“ дава шанс на ученици  от 7. и 12. клас онлайн да тестват знанията си по актуалния модел на МОН

Поредица от онлайн пробни изпити за 7. и 12. клас по актуалния модел на МОН подпомагат учениците в подготовката им. Инициативата е организирана от издателство „Клет България“, като чрез дистанционната форма цели да допринесе за по-доброто представяне на младежи от цялата страна.

 

Пробните изпити за националното външно оценяване за 7. клас са по задължителните предмети – български език и литература и математика. Тази събота и неделя – 25 – 26 март, ще се проведе изпит по БЕЛ, а след това предстоят още две дати през месеците април и май с изпити по двата предмета.

 

За матурите за 12. клас зрелостниците имат възможност да тестват знанията си по задължителния предмет български език и литература, както и по английски език, като най-предпочитан избираем сред младежите. По двата предмета предстоят изпити в началото и в края на м. април, точните дати и как да се запише всеки, може да откриете тук.

 

Всички явили се ще получат детайлна обратна връзка от експерти оценители както на тестовата част, така и на отворените въпроси и писмената част. За максимално удобство достъпът до изпита е отворен в рамките на 48 часа, за да може всеки желаещ да го попълни в удобно за него време.

 

Националното външно оценяване след 7. клас, както и държавният зрелостен изпит след 12. клас са най-важните изпити в обучението на учениците. Представянето им до голяма степен определя и тяхното бъдеще. Именно затова създадохме възможността да тестват своите знания в процеса на подготовка за реалните изпити чрез поредица от онлайн пробни изпити. Това каза Бояна Табакова, ръководител на проекта „М@турата“.

 

С организирането на тези пробни изпити издателство „Клет България“ дава възможност на учениците да добият представа за актуалния модел на МОН, по който ще се проведат реалните изпити в края на учебната година. 

 

В момента се провежда и онлайн курс „М@турата“ за подготовка за държавния зрелостен изпит по български език и литература за дванадесетокласници от цялата страна. Всички желаещи могат да се присъединят и да наваксат състоялите се уроци със записи от срещите от целия курс.

 

Преподавателите в курса са от едни от най-елитните софийски гимназии. Освен структурираната информация, която те предоставят, програмата включва и голям набор от дигитални ресурси за упражнение, мисловни карти, електронна христоматия и допълнителни срещи за консултации и дискусии. 

 

Всеки може да вземе участие в курса или да се запише за предстоящите пробни матури на уебсайта матурата.бг.

Обратно към всички новини от агенциите