Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Завърши 39. Национална олимпиада по информатика


Мусала Софт


Завърши 39. Национална олимпиада по информатика

Знания премериха 126 ученици от цялата страна

Проведе се националният кръг на 39-а Националната олимпиадата по информатика с домакин Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ (СМГ). Участие взеха 126 ученици между 5. и 12. клас. от училища в цялата страна. Софтуерната компания Мусала Софт е партньор на Олимпиадата, като част от дългосрочната подкрепа на талантите в точните науки на национално и международно ниво.

"Поздравявам всички участници, учители и партньори на 39-ти кръг на Олимпиада по информатика. Горди сме, че сме домакин и имаме възможността да съберем на едно място таланти от цяла България, които достойно да премерят алгоритмични сили, въображение, знание, логика, любопитство.  Благодаря на учителите за вдъхновението и на учениците - за упорития стремеж по пътя напред и нагоре." - сподели Антоан Тонев, директор на СМГ.

 

„Поздравявам всички вас - състезателите, както и вашите преподаватели, за това че сте достигнали до този престижен кръг. Положили сте много усилия, показали сте постоянство и дисциплина. Всеки един от вас е бъдещ иноватор, лидер в ИТ индустрията...Това състезание е чудесна възможност да покажете вашите умения и талант, да надскочите себе си по пътя към Вашия личен връх.“ – сподели Петьо Димитров, старши софтуерен архитект в Мусала Софт, по време на откриването на олимпиадата.

Цялото класиране може да бъде достъпено тук: https://bit.ly/3JHq9km  

Връзка към страницата от сайта на МОН с протоколи от националните кръгове на всички олимпиади https://web.mon.bg/bg/100161  

Връзка към протокола за класиране на момичетата от олимпиадата по информатика https://web.mon.bg/upload/34981/rez_NKr-Informatika-Momicheta_15032023.pdf  

Обратно към всички новини от агенциите