Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Нова терапевтична зона за хора с увреждания ще бъде изградена в центровете на фондация “Сийдър”


Фондация Сийдър


Нова терапевтична зона за хора с увреждания ще бъде изградена в центровете на фондация “Сийдър”

Нова терапевтична зона ще бъде изградена за над 30 деца и млади хора с увреждания и лишени от родителска грижа в центровете на фондация “Сийдър”. В нея ще бъдат включени както пособия за спорт и отдих, така и специализирани съоръжения, които ще подобрят средата и качеството им на живот. Те ще бъдат монтирани в две от къщите от семеен тип, които фондация „Сийдър“ управлява в гр. Казанлък. С проекта си организацията ще предостави достъпна и обновена среда за децата и младежите с увреждания и ще подобри условията на труд на социалните си работници и терапевти. 

Това става възможно благодарение на безвъзмездната финансова помощ от 10 хиляди евро от фондация Smurfit Kappa, чрез съдействието „Смърфит Капа България“ ЕООД, което ще подпомогне изграждането на зоната за отдих, спорт и развлечение на децата с увреждания. Целта на „Сийдър“ е да подобри средата и да създаде подходящи условия всички деца и млади хора да участват в разнообразни терапевтични и развлекателни дейности на открито и закрито. Новите съоръжения ще допринесат за по-лесното придвижване и включване в игрите и заниманията на децата с помощни колички. Сред съоръженията, които ще бъдат монтирани са подемници, които позволяват повдигане и преместване на хора с тежки увреждания, специализирани люлки за деца със затруднения, тактилна повърхност за ходене, беседки и други.

Благодарни сме, че открихме партньор, който разбира нуждите на хората с увреждания и има възможност да застане редом с нас в подобряването на средата. Заедно ще повишим качеството на живот на хората в неравностойно положение, но и условията на труд на социалните ни терапевти. Вярваме, че устойчивостта на грижите трябва да бъде споделен приоритет за организациите с нестопанска цел, държавата, бизнеса и общностите.“, каза Нели Бонева от фондация “Сийдър“ - управител на центровете от семеен тип в гр. Казанлък.

С приноса си към каузата на „Сийдър“ „Смърфит Капа България“ ЕООД, която е световен лидер в производството на хартия и хартиени опаковки, и разполага с фабрика за производство на велпапе и опаковки от велпапе в гр. Казанлък, дава своя добър пример за подкрепа от страна на бизнеса към местните общности.

„Един от най-важните приоритети на компанията Smurfit Kappa, е да подкрепя активно общностите в държавите и населените места, в които оперира. Ние живеем с целите на марката Smurfit Kappa, а именно създаване, защита и грижа. Щастливи сме, че можем да помогнем.“, сподели ръководството на „Смърфит Капа България“ ЕООД.

 

***

Информация за фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ започва работата си в Казанлък през 2005 год. като помага на деца от институции. В последствие организацията става първата, която закрива дом за деца с интелектуални увреждания и до днес продължава своята работа в изграждането и управлението на центрове от семеен тип. Мисията на организацията е да осигури по-добра грижа за деца и млади хора в неравностойно положение и подкрепа за тяхното интегриране в общността, така че те да имат справедлив, пълноценен и достоен живот.

В гр. Казанлък фондация „Сийдър“ управлява 3 центъра от семеен тип и 1 защитено жилище, а в допълнение още 5 центъра в гр. Кюстендил. Организацията предоставя 24-часова индивидуална грижа за деца и млади хора лишени от родителска грижа. Повечето от тях са с увреждания и са живели в държавни институции в различни части на страната. Там те са израснали в изолация и недостигът на внимание и грижа са оставили своите белези в развитието им.

В семейните центрове, които „Сийдър“ управлява, всяко дете и младеж получава уважение, подкрепа и индивидуална грижа, според личните си нужди и потенциал. Фондацията подкрепя социалната интеграция на децата и младежите, като се стреми те да посещават дневни центрове, масови училища и детски градини, както и им помага да развиват своите умения и да усвояват нови. Фондацията работи за включването на децата и младежите в различни инициативи и възможности за интегрирането им в общността, така че те да станат по-независими, да вземат самостоятелни решения и когато е възможно, да започнат работа.

 

Информация за „Смърфит Капа България“ ЕООД

Придобивайки предприятия за производство на велпапе в гр. Казанлък и гр. Луковит, Smurfit Kappa уверено навлиза в производството на хартиени опаковки в България. На българска територия компанията разполагa със съвременна технологична база за производство на 2, 3 и 5-пластно велпапе, както и микро велпапе, в бял и кафяв цвят.

Производството на фирмата е съобразено с желанията на клиента, като има възможност да изработи, както стандартни, така и нестандартни опаковки. Предлагат се модерни слотерни и щанцови опаковки с възможности за използване на 3 или 4 цветен флексопечат.

Стремежът Smurfit Kappa е чрез модернизирана техника и професионално отношение, да осигури качествена продукция, отговаряща на всички клиентски изисквания.

 

Обратно към всички новини от агенциите