Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Български преподавател по наука запечатва световно разпространен кадър при завръщането на Експедиция 67/68 на НАСА


Paragraph 42


Български преподавател по наука запечатва световно разпространен кадър при завръщането на Експедиция 67/68 на НАСА

Нели Иванова използва наученото в Европейската космическа агенция, за да вдъхнови учениците в частното столично училище ЧСУ „Наука за деца“ (Izzi Science for Kids)

 

Българският преподавател по наука – Нели Иванова, запечатва световно разпространен кадър при завръщането на Експедиция 67/68 на НАСА. Кадърът показва Саманта Кристофорети, астронавт на Европейската космическа агенция (ESA), по време на пресконференцията в космическия център на ESA в Германия след успешното ѝ завръщане от Международната космическа станция. Преминала през стажове в НАСА, ЦЕРН и ESA, понастоящем Нели приключва 6-месечен стаж към Европейската космическа агенция. Успоредно с натрупването на професионален опит, Нели Иванова регулярно се връща в България, където предава знания по астрономия, физика и математика на децата в столичното частно училище Izzi Science for Kids. 

Науката заляга във философията на Izzi Science for Kids от създаването му през 2019 г. Тя е неизменна част от учебния план, успоредно с възпитаването на ключови ценности и придобиването на практически умения. Науката е основен приоритет и за Европейската комисия, която проследява чрез регулярни обзорни доклади представянето на системите за образование и обучение в Европа. Съгласно данните от края на 2022 г., процентът 15-годишни деца със слаби умения по наука в България е 46,5%, по математика – 44,4%, а по четене – 47,1%. Целите, поставени на европейско ниво до 2030 г., са амбициозни и настояват за подобряване на тези показатели над 3 пъти. 

Частното училище Izzi Science for Kids обединява млади и любознателни хора, жадни за знания, които ги мотивират да мечтаят за бъдещо професионално развитие в областта на науката. Към момента, семейството от образователни звена Science-Smart School of Sofia обединява детски център Izzi Start – за деца от 2 до 4-годишна възраст, и Izzi Science for Kids – за предучилищно и основно училищно образование. Учебният процес включва дискусии, експерименти и общи групови проекти, които целят изграждането на компетенции и ценности, необходими в ежедневието и насърчаващи учене през целия живот. 

„Децата имат нужда от внимание и консистентен подход, основан на прекия пример. Със съдействието на професионалисти с богата научна практика – учителите, насърчаваме тяхното любопитство от най-малка възраст. Занапред ще продължим да развиваме тази концепция. Ето защо, от есента на настоящата 2023 г. започваме активна работа по предлагане на възможно най-добро обучение и за гимназисти – гимназията SMART Science,“ каза Доротея Воева, управител и създател на училището. 

Повече информация и детайли за гимназия SMART Science можете да намерите на страницата на ЧСУ „Наука за деца”: https://izzi.academy/bg/.

 

За Izzi Science for Kids

Izzi Science for Kids („Наука за деца”) е частно училище със засилен фокус към наука и с двуезична програма, лицензирана от Министерството на образованието и науката и акредитирана от Cambridge International. То следва STEAM програмата на Cambridge Primary, базирана на изграждане на ценности у децата от най-малка възраст и развиване на ключови компетенции, и програмата Cambridge Lower Secondary. Екипът от учители съчетава опита на дългогодишни педагози с погледа на изключителни преподаватели по математика, природни и обществени науки, с цел осигуряване на едновременно качествено и пълноценно образование. Успоредно с науката децата развиват умения и отношение и към изкуството. 

Образователните цели на Izzi Science for Kids не се ограничават само до високи академични постижения. Програмата за здраве и благосъстояние (Wellness Programme) е основен фокус и обхваща учениците от всички възрасти, като намира приложение във всички аспекти на училищния живот. Тя включва занимания, развиващи и подкрепящи тяхното психическо и физическо здраве, кариерно консултиране и финансова грамотност.  

Обратно към всички новини от агенциите