Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

TOMMY HILFIGER FASHION FRONTIER CHALLENGE обяви победителите в четвъртото издание на конкурса


United Partners


TOMMY HILFIGER FASHION FRONTIER CHALLENGE обяви победителите в четвъртото издание на конкурса

Koalaa и Moner Bondhu бяха избрани заради своите иновативни идеи, насочени към бъдеще за всички

Tommy Hilfiger, представляван в България от SARKK SA, обяви победителите от четвъртото издание на състезанието Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge. Водена от визията си да „Не похабява нищо и да приветства всички“, американската модна къща присъди наградата от 200 000 евро на компаниите Koalaa и Moner Bondhu. Тазгодишното издание на програмата имаше за цел да засили исторически маргинализираните предприемачи, включително чернокожи, местни, цветнокожи (BIPOC), индивиди с увреждания и жени, които се стремят да развиват своите общности чрез изграждане на по-приобщаваща модна индустрия. 

Четвъртото издание на програмата стартира през март 2022 г. с над 250 заявки, получени от цял ​​свят. По време на многоетапен, продължил година процес, сътрудниците на Tommy Hilfiger и избраното жури стесниха селекцията до петима финалисти въз основа на строг набор от критерии. В навечерието на финалното събитие предприемачите завършиха дизайнерски спринтове с експертите на Tommy Hilfiger, където представиха своите най-належащи бизнес предизвикателства и разработиха практически решения. След това те усъвършенстваха своите предложения, като се представиха пред избрана група от бизнес експерти.

„Като глобална марка, ние трябва да чуем гласовете на иноваторите, ангажирани да стимулират положителната промяна в нашата индустрия. Имаме дълъг път пред себе си, за да постигнем истинско приобщаване в модната индустрия. Позитивността и предприемчивостта, които всеки финалист показа по време на конкурса, ме кара да се надявам, че вървим в правилната посока.“, коментира Томи Хилфигър, основател на едноименната модна къща.

Финалът на състезанието се проведе в Амстердам, където 5-те финалисти представиха своите бизнес концепции пред журито. Победителите си разделиха наградата от 200 000 евро, а в допълнение получиха и  едногодишен менторски стаж с Томи Хилфигър и експерти от INSEAD. Допълнителни 15 000 евро бяха присъдени на Koalaa по повод избора на компанията като "Любимец на публиката ".

Koalaa е британска инициатива за проектиране на удобни, достъпни, меки протези за горни крайници, направени като дрехи за хора от всички възрасти. “Искаме да продължим напред и да не спираме да помагаме на хора от всички възрасти. Спечелването на това предизвикателство означава, че можем да окажем реално въздействие и да изградим силна общност.“, коментира основателят на компанията Нейт Макабуаг по повод спечелването на конкурса.

Moner Bondhu е стартъп компания, основана в Бангладеш, която предоставя физически и финансово достъпни услуги за психично здраве и благополучие чрез професионални консултации, семинари и обучения за всички, особено за работниците във фабриките за дрехи, жените и младите хора. „Ние се ангажираме да разширим нашата дейност в глобален мащаб, предлагайки професионални консултации, семинари и обучение на всички, особено на работниците във фабриките за облекло. Спечелването на състезанието е още един начин, с който правим крачка напред към тази цел.“, сподели Тахида Широпа, основател и CEO на компанията.

Членове на журито, отсъждащи на финалното събитие, бяха:

·        Г-н Томи Хилфигър, главен дизайнер и основател на Tommy Hilfiger

·        Мартин Хагман, главен изпълнителен директор, Tommy Hilfiger Global и PVH Europe

·        Халима Аден, бивш модел и активист

·        Естер Вербург, EVP, Устойчив бизнес и иновации, Tommy Hilfiger Global и PVH Europe

·        Ейдриън Джонсън, медиен предприемач, доцент по предприемачество в INSEAD

·        Катрин Лей, управляващ директор, Fashion for Good

·        Ивон Байела, инвестиционен партньор и член на управителния съвет

   Мисията на Tommy Hilfiger е да се превърне във водеща компания за устойчив дизайнерски начин на живот, която „не похабява нищо и приветства всички “, чрез начина, по който създава своите продукти, управлява операциите си и се свързва със своите общности и заинтересовани страни. Повече информация за устойчивото пътешествие на Tommy Hilfiger, което се задвижва от стратегията на PVH Forward Fashion, можете да намерите тук. 

 

Обратно към всички новини от агенциите